Rajská omáčka
Rajská omáčka patří ke klenotům české kuchyně a tento recept vám zaručí perfektní výsledek. Jednoduše a srozumitelně popsaná rajská omáčka s vařeným hovězím masem nám připomene, jak ji vařívaly naše maminky a babičky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 307 kJ / 1 268 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 122,37 g | 
| Tuky | 50,71 g | 
| Vláknina | 15,44 g | 
| Cholesterol | 363 mg | 
| Sodík | 279 mg | 
| Sůl | 0,50 g | 
| Sacharidy | 74,08 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Rajská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vg7g
Moje poznámka
					 
				
Rajská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vg7g
Nejnovější recepty
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 4 minutami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 7 minutami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 1 hodinou
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 2 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 3 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 4 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 4 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 5 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 5 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 5 hodinami
						Tématické fráze:
						
							rajska omacka, 
						
						
							rajska omacka recept, 
						
						
							rajska, 
						
						
							rajská omáčka z rajčat, 
						
						
							recept na rajskou omacku, 
						
						
							top recepty rajska omacka, 
						
						
							rajska recept, 
						
						
							recepty rajská omáčka, 
						
						
							rajska omacka recepty, 
						
						
							recept rajska omačka, 
						
						
							jake maso na rajskou omacku, 
						
						
							rajska omacka z rajcat recept, 
						
						
							recept rajska, 
						
						
							rajská omáčka top recepty, 
						
						
							jaké maso na rajskou, 
						
						
							recepty na rajskou omačku, 
						
						
							recept na rajskou, 
						
						
							rajská omáčka s masem, 
						
						
							rajská omáčka s hovězím masem, 
						
						
							rajskaomacka
						
					
						Suroviny:
						
							hovězí zadní, 
						
						
							rajče, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							cibule, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř, 
						
						
							koření hřebíček, 
						
						
							tymián, 
						
						
							skořice, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							citron, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mouka hladká
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
	 
 
 
	 
 
	 
	 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
	 
 
	
Komentáře (198)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Pošesté - smetana. Ta se dává do rajské polévky, ne omáčky. Neumím si představit plněnou papriku v rajské omáčce se smetanou... Zkrátka to k sobě nejede.. K dochucení na talíři už pak klidně můžete použít citronovou šťávu, ale je to jedno jestli ji nebo ocet, citrónová šťáva je pořád jenom kyselina citronová a ne vitamin C. Vitamin C je její optický izomér, tzn. pravá část molekuly je vlivem světla o pár °° pootočena proti směru ručiček. Vitamin C nad 60°C degraduje, takže i to málo, co ho v citronu je, se v horké omáčce zničí.
Suma sumárum ingredience:
Rajčatovej protlak nebo pyré
Cibule
Sádlo na cibuli
Cukr
Hřebíčky
Skořice
Ocet
Žádná mletá paprika
Žádná syrová (nebo zavařovaná) rajčata
Žádný citron
Žádné závratné množství cibule
Jíšku záměrně nespomínám, rajská polévka/omáčka má být hustá od protlaku, ne od jíšky...