Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 660 kJ / 875 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,60 g |
| Tuky | 3,75 g |
| Vláknina | 18,57 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 26 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 176,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, jen dobře promícháme a ihned těsto uložíme do sádlem vymazané chlebové formy (délka formy je asi 30 cm) vykynout.
Krok 2: Po 1-3 hodinách vložíme formu i s vykynutým těstem do vyhřáté trouby a upečeme (210°C/40-45 minut, pak z formy opatrně vyklepneme na mřížku v troubě a asi 15 minut dopečeme).
Krok 3: Upečený chleba necháme vychladnout na mřížce na stole a krájíme ho nejdřív až po 12 hodinách.
Zveřejněno 12. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WEOx
Moje poznámka
Žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WEOx
Nejnovější recepty
Diabetický koláč s tvarohem, jablky a ořechy
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová kotleta s pečenou dýní a restovanými houbami
Přidáno před 2 hodinami
Krůtí hranolky
Přidáno před 3 hodinami
Červené zelí s jablky, brusinkami a hroznovým vínem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlé pohoštění co dům dal
Přidáno před 4 hodinami
Husičkový vývar
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Golubky od Máši
magdalenka před 6 minutami
Mrkvový koláč
Nata83 před 8 minutami
Obalovaný květák pečený s novými bramborami
wimra před 28 minutami
Pikantní bůček
magdalenka před 2 hodinami
Domácí houstičky bez kynutí
drapelovajana před 2 hodinami
Nudlové těsto I.
magdalenka před 2 hodinami
Domácí jednoduchý sulc
magdalenka před 2 hodinami
Bramborové knedlíky
magdalenka před 2 hodinami
Králičí placičky
TomasLinha před 3 hodinami
Sváteční maková bábovka
Zsuzsu1 před 3 hodinami
Tématické fráze:
žitný chléb recept,
rozkvas,
zitny rozkvas,
recept na žitný chléb,
žitný chléb do formy,
rozkvas na chleba,
chléb bez rozkvasu,
žitný chléb,
chleb z rozkvasu,
zitny chleba,
chlebový rozkvas,
priprava rozkvasu,
zitny chleba recept,
recepty žitný chléb,
chleba z rozkvasu,
rozkvaz na chleba,
chleba rozkvas,
domaci chleb rozkvas,
recept na rozkvas,
hrnkovy žitný chléb
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
voda,
sůl,
kmín celý
Komentáře (3)