Pikantní kvašáky
Oblíbená konzervace okurek - kvašení - je velmi jednoduchá. Zkvasit okurky přirozenou cestou zvládne každý, kdo je připraví podle receptu. Po několika dnech si již můžeme pochutnávat na kvašácích.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 270 kJ / 65 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,52 g |
| Tuky | 0,17 g |
| Vláknina | 5,88 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 28,01 g |
| Sůl | 70,00 g |
| Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DQL6
Moje poznámka
Pikantní kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DQL6
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 2 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 3 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí langoše
BTKILI před 2 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 2 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 2 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 3 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 3 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 3 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 3 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 3 hodinami
Kuře s divokým kořením
Merylas před 3 hodinami
Tématické fráze:
lačenky recept,
láčenky,
recept na láčenky,
kvašáky,
okurky láčenky,
okurky láčenky recept,
okurky kvašky nálev,
lák na láčenky,
recept lacenky,
nálev na láčenky,
jak udělat kvašáky,
kvašáky nálev,
lak na kvašáky,
kvašáky recept,
jak udelat lacenky,
recept na kvašáky,
kvašáky recepty,
okurky kvašky,
nálev na kvašáky,
kvašak recept
Suroviny:
okurka čerstvá,
kopr,
cibule,
křen,
pepř celý,
koření nové koření,
sůl,
chilli paprika čerstvá,
česnek,
chléb
Komentáře (29)
Ja mám svoj, nechám na posúdenie.
Do fľaše poukladám uhorky, priečne narezané, zalejem vlažnou vodou, pridám primerane soľ, kôpor, dva strúčky cesnaku, môžu byť aj hroznové listy, alebo fúzy (zo dva tri), a asi štamperlík octu. Navrch dám kôrku chleba, prikryjem a nechám na teple. O dva - tri dni sú dobré, ba vynikajúce. Vyskúšajte.
Pozn. Ak ich nestihnem skonzumovať ešte v lete, bezpečne vydržia aj do jesene, alebo zimy. Ale ručím Vám, že nevydržia.
Dobrú chuť!