Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech

Dušený lilek s mrkví a rajčaty voní aromatickou bazalkou, koriandrem a česnekem. Zeleninový pokrm, který se skvěle hodí jako bezmasá příloha při grilování nebo s kouskem čerstvého pečiva jako samostatný chod.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Lilek očistíme, nakrájíme na silnější kolečka a naskládáme na talíř nebo tác. Důkladně osolíme a necháme vypotit. Krok 2: Mezitím očistíme mrkev a nakrájíme ji na kolečka. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme, rozmáčkneme nožem a nasekáme najemno. Vše dáme do misky. Krok 3: Lilek dobře osušíme papírovými utěrkami a kolečka nakrájíme na 2 cm kostičky. Krok 4: Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a orestujeme cibuli. Přidáme kolečka mrkve, lilek a restujeme do zlatavé barvy. Krok 5: Přidáme koření a česnek, dle potřeby i sůl. Promícháme, necháme rozvonět a přidáme rajčata i se šťávou. Krátce pár minut povaříme. Krok 6: Přidáme nasekanou bazalku a koriandr. Promícháme a ihned podáváme.

TIP: Vyzkoušejte zapečený lilek s kuskusem

Zveřejněno 6. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR6DY

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR6DY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
lilek, olej slunečnicový, cibule, mrkev, česnek, koření garam masala, rajče sterilované, bazalka čerstvá, koriandr čerstvý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu