Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pekáček se zapečenou krkovičkou

Pekáček plný dozlatova upečené krkovičky na slanině a cibuli s pořádnou dávkou šťavnatých hlaviček růžičkové kapusty a brambor. Na tento úžasný podzimní pokrm budete ještě dlouho vzpomínat.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Kapustičky omyjeme, odstraníme zvadlé listy a kapustičky překrájíme napůl. Krok 2: Krkovičku očistíme a nakrájíme na menší plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky. Krok 3: Troubu zapneme nahřívat na 180 °C. Zapékací mísu vymažeme sádlem. Na dno dáme vrstvu brambor, osolíme a okmínujeme. Krok 4: Na brambory rozložíme plátky osolené krkovičky, na ně anglickou, cibuli a kapustičky. Lehce osolíme a posypeme nasekanými bylinkami. Krok 5: Poslední vrstvou jsou opět osolené a pokmínované brambory. Krok 6: Naplněnou zapékací mísu zakryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 40 minut. Krok 7: Poté zalijeme šlehačkou a již odkryté dopečeme doměkka a dočervena asi 30 minut.

TIP: Jak dlouho péct plátky krkovice

Zveřejněno 3. 2. 2017

Poznámka autorky cathleen

Koření na bylinkové máslo je obvykle směsí sušených bylinek, soli (často 15-35 %) a sušené zeleniny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qW90

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qW90

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Parádní dobrota. :-K

Vynikající oběd, děláme často a rádi. Jen bez té kapusty. Nápad se mi líbí, vyzkouším 😊👍

Dnes jsme měli k obědu a moc nám chutnalo. Samé skvělé ingredience! <3 Jestli nevadí, přidávám foto, i když není tak hezké jako tvoje.

Slušný. Neurazí, ale ani nenadchne. Zkrátka vše v jednom. Což tady je každou chvíli. :-8:-(

cumacekvendelin: Čumáčku, tak přidej něco, co nadchne! Dobrovolnosti se meze nekladou! :-O

To je pěkný recept. Pokud seženu kapustičky bude v neděli k obědu.:-K:yes:

Taková jídla mám ráda. <3 Pečená krkovička, to dobrůtka<3

Vypadá to lákavě - zkusila bych to udělat v římském hrnci, co myslíte?

aknel1: myslím, že ano, jen v druhé půlce pečení bych nechala odkryté;-)

Takové receptíky mám ráda,toto může být moc dobré;-):yes:

Tématické fráze:
zapečené brambory s krkovickou, co s krkovickou, recepty s krkovičkou, recept s krkovickou, zapečená krkovice se zeleninou, zapečená krkovice s brambory a šlehačkou, recepty s vepřovou krkovičkou, zapečené brambory s krkovicí, krkovička s anglickou zapečena s bramborem ze šlehačkou recept, zapečená krkovice se šlehačkou, recepty s anglickou krkovičkou, krkovicka s anglickou, co s krkovickou?, dobre recepty s krkovickou, krkovice s bramborem a kapustičkami, ryze s krkovickou, co s vepřovou krkovičkou, zapečená krkovice s kapustou, zapecene brambory z krkovickou, krkovička zapečená se zeleninou a šlehačkou

Suroviny:
krkovice vepřová, slanina anglická, cibule, kapusta růžičková, smetana ke šlehání, brambory, sůl, kmín drcený, čerstvé bylinky, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]