Bedla červenající na smetaně
Když les nabídne mladé bedly, byla by škoda je připravit jen klasicky na řízek. V kombinaci se slaninou, cibulkou a smetanou vznikne voňavé, krémové jídlo, které potěší i milovníky tradiční kuchyně. Chutnají s těstovinami i chlebem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 177 kJ / 1 237 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 62,81 g | 
| Tuky | 41,13 g | 
| Vláknina | 40,45 g | 
| Cholesterol | 327 mg | 
| Sodík | 12,46 g | 
| Sůl | 30,93 g | 
| Sacharidy | 133,80 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do vařící vody se všemi ingrediencemi na nálev přidáme omyté hlavičky bedel a zvolna vaříme asi 30 minut.
	Krok 2: Mezitím připravíme omáčku. Část slaniny nakrájíme na kostičky, opečeme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a česnek, necháme zesklovatět, zaprášíme moukou a krátce osmažíme.
	Krok 3: Zalijeme částí mléka, provaříme, přidáme tavené sýry, okořeníme bílým pepřem a muškátovým oříškem, přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem.
	Krok 4: Poté do omáčky přidáme scezené bedly, provaříme, případně zahustíme moukou nebo naředíme mlékem a dosolíme.
	Krok 5: Těstoviny uvaříme podle návodu.
	Krok 6: Zbytek slaniny nakrájíme na jemné plátky, na oleji dokřupava restujeme a použijeme k dozdobení těstovin.
	Krok 7: Bedly podáváme s těstovinami, dozdobené orestovanou slaninou.
Zveřejněno 7. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Bedla červenající na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8kl
Moje poznámka
					
				
Bedla červenající na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8kl
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 18 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 31 minutami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 47 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							bedla jedlá, 
						
						
							bedle recept, 
						
						
							bedle recepty, 
						
						
							bedla recept, 
						
						
							bedla vysoká recepty, 
						
						
							bedla recepty, 
						
						
							bedla jedlá recepty, 
						
						
							recept bedle, 
						
						
							bedla, 
						
						
							recepty bedle, 
						
						
							recept na bedle, 
						
						
							recepty na bedle, 
						
						
							jak vypadá bedla, 
						
						
							recepty z bedle, 
						
						
							recepty bedla jedlá, 
						
						
							bedla vysoká recept, 
						
						
							omáčka z bedel, 
						
						
							bedla jedlá recept, 
						
						
							recepty bedla, 
						
						
							hledám recept na bedle
						
					
						Suroviny:
						
							houba bedla červenající, 
						
						
							voda, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr, 
						
						
							ocet, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							tymián, 
						
						
							zelenina, 
						
						
							mléko polotučné, 
						
						
							smetana na vaření, 
						
						
							sýr tavený, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							pepř bílý mletý, 
						
						
							ořech muškátový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							olej, 
						
						
							těstoviny
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (22)
Pozor na bedlu červenající, tato „jedlá“ houba zabila ženu …
… hub v ruce, můžete si domů přinést problém. Uznávaný mykolog Svatopluk Holec upozorňuje na druh bedly, jež může v krajním případě způsobit po požití i smrt.
hobby.idnes.cz/pozor-na-bedlu-cervenajici-tato-jedla-houba-zabila-zenu…
Takže bych to radši nevařila, i když vypadá ve finále skvělě...
na talíři je to krása,zrak se mlží,jazyk jásá
já bych chtěla být u tebe na stravu..byt mám vlastní