Bedla červenající na smetaně
Když les nabídne mladé bedly, byla by škoda je připravit jen klasicky na řízek. V kombinaci se slaninou, cibulkou a smetanou vznikne voňavé, krémové jídlo, které potěší i milovníky tradiční kuchyně. Chutnají s těstovinami i chlebem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 177 kJ / 1 237 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,81 g |
| Tuky | 41,13 g |
| Vláknina | 40,45 g |
| Cholesterol | 327 mg |
| Sodík | 12,46 g |
| Sůl | 30,93 g |
| Sacharidy | 133,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vařící vody se všemi ingrediencemi na nálev přidáme omyté hlavičky bedel a zvolna vaříme asi 30 minut.
Krok 2: Mezitím připravíme omáčku. Část slaniny nakrájíme na kostičky, opečeme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a česnek, necháme zesklovatět, zaprášíme moukou a krátce osmažíme.
Krok 3: Zalijeme částí mléka, provaříme, přidáme tavené sýry, okořeníme bílým pepřem a muškátovým oříškem, přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem.
Krok 4: Poté do omáčky přidáme scezené bedly, provaříme, případně zahustíme moukou nebo naředíme mlékem a dosolíme.
Krok 5: Těstoviny uvaříme podle návodu.
Krok 6: Zbytek slaniny nakrájíme na jemné plátky, na oleji dokřupava restujeme a použijeme k dozdobení těstovin.
Krok 7: Bedly podáváme s těstovinami, dozdobené orestovanou slaninou.
Zveřejněno 7. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bedla červenající na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8kl
Moje poznámka
Bedla červenající na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8kl
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 5 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 26 minutami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 38 minutami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 1 hodinou
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 1 hodinou
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 2 hodinami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 2 hodinami
Třená buchta
Martina Veveruska před 2 hodinami
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 2 hodinami
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 7 hodinami
Tématické fráze:
bedla jedlá,
bedle recept,
bedle recepty,
bedla recept,
bedla vysoká recepty,
bedla recepty,
bedla jedlá recepty,
recept bedle,
bedla,
recepty bedle,
recept na bedle,
recepty na bedle,
jak vypadá bedla,
recepty z bedle,
recepty bedla jedlá,
bedla vysoká recept,
omáčka z bedel,
bedla jedlá recept,
recepty bedla,
hledám recept na bedle
Suroviny:
houba bedla červenající,
voda,
sůl,
cukr,
ocet,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
tymián,
zelenina,
mléko polotučné,
smetana na vaření,
sýr tavený,
žloutek,
mouka hladká,
cibule,
česnek,
pepř bílý mletý,
ořech muškátový,
sůl,
olej,
těstoviny
Komentáře (22)
Pozor na bedlu červenající, tato „jedlá“ houba zabila ženu …
… hub v ruce, můžete si domů přinést problém. Uznávaný mykolog Svatopluk Holec upozorňuje na druh bedly, jež může v krajním případě způsobit po požití i smrt.
hobby.idnes.cz/pozor-na-bedlu-cervenajici-tato-jedla-houba-zabila-zenu…
Takže bych to radši nevařila, i když vypadá ve finále skvělě...
na talíři je to krása,zrak se mlží,jazyk jásá
já bych chtěla být u tebe na stravu..byt mám vlastní