Špízy anticucho s paprikovou pastou Ají
Špízy anticucho jsou tradiční peruánské špízy, které nabízejí výjimečnou kombinaci chutí. Při přípravě se využívá marináda z paprikové pasty Ají, která dodává masu pikantní a aromatický nádech.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 328 kJ / 1 034 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 132,15 g |
| Tuky | 31,23 g |
| Vláknina | 18,35 g |
| Cholesterol | 1,66 g |
| Sodík | 3,41 g |
| Sůl | 8,46 g |
| Sacharidy | 50,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Papriková pasta: Papriky a feferonku opláchněte, odstraňte jádřince a nakrájejte na větší kousky. Dejte do rendlíku, zalijte asi 100 ml vody a na mírném plameni duste, až se papriky rozvaří a veškerá tekutina odpaří. Poté papriky propasírujte přes sítko, a pokud vzniklou pastu nebudete používat hned, uložte ji do lednice, kde vydrží i několik dnů.
Krok 2: Marinádu připravte důkladným promícháním všech ingrediencí.
Krok 3: Omytá kuřecí prsa nakrájejte na větší kusy a osolte. Kuřecí játra opláchněte, odblaňte a nakrájejte také na větší kusy. Prsa i játra vložte do marinády a nechte minimálně 20 minut odpočinout.
Krok 4: Pak vytvořte čtyři špízy - dva z prsou a dva z jater - a zprudka je opečte na rozpálené pánvi s olejem nebo na grilu. Játrové špízy osolte až nakonec.
Krok 5: Podávejte nejlépe se smaženými lupínky ze sladkých brambor - batátů, nebo s opečenými bramborami.
Jak připravit špízy - oblíbené recepty
Zveřejněno 15. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špízy anticucho s paprikovou pastou Ají
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJwY
Moje poznámka
Špízy anticucho s paprikovou pastou Ají
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJwY
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Tématické fráze:
papriková pasta recept,
dort od áji,
pasta aji,
kuřecí špízy „anticucho“,,
ají,
domácí papriková pasta,
hovězí srdce anticucho recept,
papriková pasta v receptech,
jak pouzivat paprikovou pastu,
paprikové pasty,
papriková pasta ze žluté papriky,
papriková marináda na špízy,
vepřové játra prsa špíz,
recepty špízy z kurecích jater,
aji recept,
papriková pasta,
játra na grilu špízy,
paprikova pasta pouziti recepty,
pasta ají použití,
babicovy recepty 15.08.2011
Suroviny:
paprika čerstvá žlutá,
feferonka,
prsa kuřecí,
játra kuřecí,
olej,
sůl,
pasta papriková,
česnek,
kmín mletý,
koření oregáno,
pepř drcený,
olej
Komentáře (4)