Rošťáci z vepřového masa
Smažení rošťáci bývali dříve obrovský hit. Zavzpomínejme na ně i dnes. Základem je skvěle ochucená marináda a kvalitní vepřové maso. Maso jen naklepete, naložíte ho do marinády a na pár dní uložíte do lednice. Pak už stačí jen minutková úprava na pánvi, a rošťáci jsou hotoví.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 483 kJ / 355 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 20,12 g | 
| Tuky | 17,63 g | 
| Vláknina | 3,99 g | 
| Cholesterol | 518 mg | 
| Sodík | 4,50 g | 
| Sůl | 11,50 g | 
| Sacharidy | 28,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso očistíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Česnek oloupeme, umyjeme a prolisujeme.
	Krok 2: V hlubokém talíři rozšleháme 2 vejce, lžičku soli, půl lžičky pepře, lžíci sójové a worcesterové omáčky, hořčici, solamyl a 3 stroužky prolisovaného česneku.
	Krok 3: Vznikne tak marináda, ve které namočíme plátky masa a uložíme je do uzavíratelné krabičky. Zbylou marinádou maso ještě přelijeme, krabičku zavřeme a uložíme do lednice na 3–4 dny.
	Krok 4: V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm usmažíme dozlatova (zhruba 5 minut z každé strany). Délka smažení závisí na velikosti plátků.
	Krok 5: Podáváme třeba s hranolky nebo kroketami.
Zveřejněno 7. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Rošťáci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5pp
Moje poznámka
					
				
Rošťáci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5pp
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 36 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vepřové řízky roštáci, 
						
						
							rostaci nalozene maso, 
						
						
							roštaci recept, 
						
						
							rošťáci, 
						
						
							recept na rošťáky, 
						
						
							naložené maso rošťáci, 
						
						
							naložené vepřové maso, 
						
						
							recept rošťáci, 
						
						
							naložené vepřové maso recepty, 
						
						
							nakladane veprove maso, 
						
						
							maso na roštáky, 
						
						
							nakládaní rošťáci, 
						
						
							řízek rošťák, 
						
						
							kotlety rošťáci, 
						
						
							maso rošťák, 
						
						
							roštaky, 
						
						
							rošťáky z vepřového masa, 
						
						
							vepřový řízek rošťák, 
						
						
							recepty roštaci, 
						
						
							vepřové roštaky
						
					
						Suroviny:
						
							kotleta vepřová, 
						
						
							česnek, 
						
						
							omáčka sojová, 
						
						
							vejce, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							sůl, 
						
						
							omáčka worcesterová, 
						
						
							hořčice, 
						
						
							olej
						
					
	
			
Komentáře (9)
promííííň
Za rošťáky ti dávám 3.bod
Díky za postřeh Rebeko ,ale recept je to můj
M.
Pěkné, Martino