Rošťáci z vepřového masa
Smažení rošťáci jsou známí už dlouho. Dříve to býval obrovský hit, ale rádi si na nich pochutnáme i dnes. Že je neznáte? Jsou to plátky vepřové kotlety, dobře odležené ve výrazně kořeněné marinádě a později v této marinádě i smažené.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 483 kJ / 355 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,12 g |
Tuky | 17,63 g |
Vláknina | 3,99 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 4,50 g |
Sůl | 11,50 g |
Sacharidy | 28,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a naklepeme.
Krok 2: V hlubokém talíři rozšleháme a dobře promícháme 2 vejce, lžičku soli, půl lžičky pepře, lžíci sójové a worcestrové omáčky, hořčici, Solamyl a 3 stroužky rozmačkaného nebo prolisovaného česneku.
Krok 3: Maso v marinádě obalíme, odložíme do krabičky či zavařovací sklenice, zbytkem směsi ho přelijeme a necháme uležet nejlépe 3-4 dny v chladu,
Krok 4: Potom plátky masa zprudka na pánvi v rozehřátém oleji osmažíme dozlatova.
Krok 5: Na přílohu se hodí hranolky nebo krokety.
Zveřejněno 7. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rošťáci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5pp
Moje poznámka
Rošťáci z vepřového masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5pp
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 8 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 13 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 13 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 25 minutami
Banánová bábovka
Weer8 před 56 minutami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 1 hodinou
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 1 hodinou
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 2 hodinami
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 6 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 6 hodinami
Královská cukeťačka
trdlo před 6 hodinami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 6 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 6 hodinami
Tématické fráze:
vepřové řízky roštáci,
rostaci nalozene maso,
roštaci recept,
rošťáci,
recept na rošťáky,
naložené maso rošťáci,
naložené vepřové maso,
recept rošťáci,
naložené vepřové maso recepty,
nakladane veprove maso,
maso na roštáky,
nakládaní rošťáci,
řízek rošťák,
kotlety rošťáci,
maso rošťák,
roštaky,
rošťáky z vepřového masa,
vepřový řízek rošťák,
recepty roštaci,
vepřové roštaky
Suroviny:
kotleta vepřová,
česnek,
omáčka sojová,
vejce,
pepř černý,
solamyl,
sůl,
omáčka worcesterová,
hořčice,
olej
Komentáře (8)
promííííň
Za rošťáky ti dávám 3.bod
Díky za postřeh Rebeko ,ale recept je to můj
M.
Pěkné, Martino