Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 125 kJ / 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,97 g |
Tuky | 1,10 g |
Vláknina | 9,81 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,48 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 27,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koleno si vykostíme a necháme na něm kůži (je důležitá pro tento pokrm) nakrájíme na 5 cm kostky.
Krok 2: Kůži můžeme jemně nařezat, aby se sosík dostal víc do masa. Kostky si naskládáme vedle sebe, kůží dolů do většího kastrolu, pokapeme sojovkou, podlejeme vodou, přidáme skořici, nalámanou na menší kousky, posypeme zázvorem a přidáme hvězdičku badyánu.
Krok 3: Teď postavíme kastrol na oheň, ještě špetku posolíme a počkáme, až voda podmasem začne vařit, přiklopíme pokličkou, stáhneme plamen na minimum a začneme dusit 45 minut (hlídáme, aby se nám voda uplně nevydusila a maso se nepřipálilo).
Krok 4: Pak maso kousek po kousku obrátíme kůží nahoru.
Krok 5: Ve víně si rozpustíme 1 lžičku cukru a podlejeme pod maso a dusíme za občasného obracení masa, asi 20 minut (zase hlídáme, aby se nám nepřipálilo. Ve finále by nám pod masem měl vzniknout jen sosík.
Krok 6: Příprava zeleniny: Mezitím si připravíme zeleninu, kterou použijeme jako přílohu k masu s rýží. Připravíme si pánev wok nalejeme olej a důležité je, že ho musíme nechat hodně rozpálit, přidáme na plátky nakrájený česnek se zázvorem a pár vteřin orestujeme vhodíme na hodně malé kousky brokolici a rychle mícháme, za 2 minuty dáme kapustu (mrkev) a za 1 minutu pórek a 1 minutu vše společně restujeme.
Krok 7: Těsně před podáváním podlejeme kapalnou zálivkou, aby se udělala pára a i chuť. Necháme přejít varem a trochu odpaříme. Ochutnáme, zda je zeleninka uvařená, křupavá, jak si přejeme, přisolíme nebo přikořeníme a podáváme s masem a rýží.
Zveřejněno 11. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Orientální vepřové koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmB8
Moje poznámka
Orientální vepřové koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmB8
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 12 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 14 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 14 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 16 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 18 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
sosik k veprovemu masu,
vepřové koleno na víně,
vepřové koleno s ryží,
veprové koleno,
koleno se zazvorem,
recept rýže s brokolicí a zázvorem,
vepřové koleno recepty,
koleno s rýží,
jak nařezat maso na roládu,
recept na vepřové koleno z rýži,
vepřové koleno na zázvoru,
orientální kuchařka recepty,
vepřové koleno na vine,
pečené koleno s rýží,
vepřové maso,
veprove koleno na kosticky,
pečené koleno se sojovkou,
orientalni masa,
orientalni veprovy platek,
sosík k masu vepřovemu
Suroviny:
koleno vepřové,
omáčka sojová,
voda,
skořice celá,
zázvor,
badyán,
cukr,
sherry,
olej,
česnek,
zázvor,
brokolice,
kapusta,
pórek,
omáčka sojová,
víno rýžové,
voda
Komentáře (5)