Kandovaná pomerančová kůra
Domácí kandované ovoce nebo kůra jsou výborné jen tak na mlsání nebo coby součást moučníků. Připravit je není složité, jen trochu časově náročnější. Pokud ale máme doma chemicky neošetřené citrusy, byla by opravdu škoda voňavou kůru likvidovat bez užitku a nezkusit ji zpracovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 347 kJ / 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 200,00 g |
Postup přípravy
Po zchladnutí kůru překrájíme na proužky (nebo kostičky), zasypeme cukrem a přilijeme vodou tak, aby byla kůra těsně pod hladinou.. Krok 4: Znovu zahřejeme a vaříme do té doby než kůra nabyde sklovitý vzhled, zhruba půl hodiny a až se vyvaří voda.
Po vychladnutí necháme (optimálně do druhého dne) zaschnout. Krok 5: Uložíme do vzduchotěsné nádoby do chladu. Používáme do moučníků a všude, kde chceme cítit krásnou vůni pomerančů.
Zveřejněno 14. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kandovaná pomerančová kůra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmQ8
Moje poznámka
Kandovaná pomerančová kůra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmQ8
Nejnovější recepty
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 13 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 17 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstovinový salát
Elen0766 před 11 minutami
Nejlepší špenát
mafinka888 před 37 minutami
Citrónová Babeta z DP
Myskamk před 41 minutami
Nivová omáčka
PetrM před 1 hodinou
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 1 hodinou
Dobrá frankfurtská polévka
Eva z HK před 1 hodinou
Krkovice na houbách s rýží
IvetaFrancova před 1 hodinou
Duhové Salko řezy
Severka1992 před 1 hodinou
Falešný "segedín" z cukety
Hakre před 1 hodinou
Tématické fráze:
pomerančová kůra,
kandovaná kůra,
recept na kandovanou pomerancovou kuru,
pomerančová kůra v cukru,
kandovaná kůra recept,
pomerančová kůra recept,
jak kandovat pomerančovou kuru,
pomerančová kůra v čokoládě recept,
nakládaná pomerančová kůra,
kura z pomerance,
domácí kandovaná kůra,
výroba kandované kůry,
domácí pomerančová kůra,
kandovaná kúra z pomela,
jak udelat kandovanou pomerancovou kuru,
recept na pomerančovou kůru,
recept na kandovanou kůru,
kandování kůry,
recept na kandováné ovoce,
kura z pomerancu
Suroviny:
pomeranče,
voda,
cukr krystal
Komentáře (80)
ps. šla by takto i kůra z bio citronů? ?
moc ti děkuju, Jaruško
zviratko21:
tak to napřed zkus třeba ze dvou-tří pomerančů..můžeš postupně přidávat...těch pár dní nevadí
doufám, že uděláš s tímto dárečkem radost
Já dávám receptu +1
holky, děkuju..potěší to
jo, i my..citronovou..a proč jsem ji teda neudělala, nevíš
moc děkuji za zájem, hezké komentíky i bodíky
Nadja: Nadi, hořké to není, čestně
a nevěřím , že to, co nám nabízejí v obchodě, je v bio kvalitě..a těch peněz, co to stojí..hrůza
tady tě to stojí 200g cukru, pomeranče stejně sníme, takže kůra je zadara
ještě jednou děkuji a vyzkoušejte, nebudete zklamáni
ivulinka: na tebe jsem si vzpomněla..a tvoji pomerančovou bábovičku
no, to byly takové vypasené pomeranče resp. jejich kůra, po takových jsem pásla
a děkuji
jestli to prubneš, dej vědět