Grilovaná marinovaná zelenina s balzamikovou redukcí a kozím sýrem
Kdo jednou propadl kouzlu grilované zeleniny, už se jí nikdy nebude na talíři vyhýbat. Cuketa i lilek se stanou lahodnými, papriky ještě více sladkými. Pokud je na talíři doplníte kozím sýrem a balsamico redukcí, získáte luxusní pokrm.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 212 kJ / 1 963 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,56 g |
| Tuky | 82,78 g |
| Vláknina | 94,12 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 185 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 221,39 g |
Postup přípravy
Suroviny na marinádu smícháme a prošleháme. Krok 2: Zeleninu rozložíme na pracovní plochu a pomocí mašlovačky ji potřeme marinádou. Necháme odložet několik hodin. Rozpálíme grilovací pánev, vlijeme na ni olej a postupně grilujeme plátky zeleniny. Stroužky neoloupaného česneku necháme v pánvi celou dobu, aby dostatečně změkly. Krok 3: Teplou grilovanou zeleninu servírujeme na talíř, posypeme kousky kozího sýru a okraje talíře polijeme redukovaným balzamikovým krémem. Podáváme samostatně s opečenou bagetkou nebo jako přílohu k masu.
Zveřejněno 29. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilovaná marinovaná zelenina s balzamikovou redukcí a kozím sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8BJj
Moje poznámka
Grilovaná marinovaná zelenina s balzamikovou redukcí a kozím sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8BJj
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 3 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 18 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 55 minutami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 1 hodinou
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 2 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 4 hodinami
Kapří hranolky
loing před 13 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 13 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 13 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 13 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 14 hodinami
Tématické fráze:
marinovaná zelenina,
balzamiková omáčka,
marináda na grilovanou zeleninu,
marináda na grilovanou zeleninu,
grilovaná zelenina na pánvi,
balsamico redukce,
zelenina s kozím sýrem,
recepty na grilovaná jídla,
grilovana zelenina,
balzamika,
zapecena zelenina s kozim syrem,
grilovana zelenina,
jak se dela grilovana zelenina,
domácí balzamiková omáčka,
marinády na grilovanou zeleninu,
grilovaná cuketa se sýrem,
grilovaná zelenina s krémem balsamico,
marináda na grilování zeleniny,
teplá zelenina se sýrem recept,
grilovaná cuketa s kozím sýrem
Suroviny:
lilek,
cuketa,
paprika čerstvá červená,
česnek,
olej olivový extra virgin,
chilli paprika sušená,
citron,
koření oregáno sušené,
tymián sušený,
pepř,
sůl mořská,
olej olivový,
sýr kozí,
ocet balsamiko
Komentáře (16)
Prostě základem je maximálně, ale zvolna rozpálený olej a rychlost s trpělivostí. Já jsem se to naučila poměrně pozdě, třeba někomu pomůžu k dřívějšímu úspěchu.