Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 619 kJ / 2 060 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 211,68 g |
| Tuky | 104,02 g |
| Vláknina | 5,30 g |
| Cholesterol | 515 mg |
| Sodík | 1,24 g |
| Sůl | 2,95 g |
| Sacharidy | 67,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravené hovězí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opečeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí na sádle dozlatova. Přidáme divoké koření, mírně zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou za občasného podlévání doměkka.
Krok 2: Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou.
Krok 3: Za stálého míchání provaříme, dochutíme hořčicí, přikyselíme octem a nakonec přidáme mléko a smetanu.
Krok 4: Omáčku procedíme přes jemné síto a jako vložku přidáme povařenou a na nudle nakrájenou kořenovou zeleninu a očištěné na kostky nakrájené houby. Omáčku s tím vším ještě povaříme. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šumavská pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8P
Moje poznámka
Šumavská pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8P
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 14 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 18 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 3 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 5 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 5 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 5 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 5 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 6 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 7 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 7 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 7 hodinami
Tématické fráze:
hovězí pečeně,
šumavská hovězí pečeně,
šumavské knedlíky,
šumavský knedlík,
šumavské nudle,
hovězí pečeně na houbách,
hovězí na hřibkách,
šumavská vepřová pečeně,
hovězí pečeně na slanině,
švedska hovezí pečeně,
šumavské maso,
vepřová pečeně na houbách,
hovězí zadní recept,
hovězí na hříbkách recept,
hovězí maso na hříbkách,
hovězí pečeně recept,
švédská pečeně,
hovězí pečeně na hříbkách,
šumavska omacka,
vepřová pečeně na hříbkách
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
sádlo,
slanina,
mouka hladká,
mrkev,
petržel,
celer,
houba hřib,
mléko,
smetana,
hořčice,
koření divoké,
ocet,
sůl
Komentáře (5)