Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní čalamáda od babičky z Bulharska

Objevte tajemství bulharské kuchyně s pikantní čalamádou podle tradičního receptu. Tato chuťově bohatá směs zeleniny, dochucená směsí koření a jemnou pikantností, je ideální jako příloha k hlavním jídlům nebo samostatná svačinka.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Svetlana Svetlana

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby odležení do druhého dne

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby odležení do druhého dne)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 525 kJ /
4 428 kcal
Bílkoviny58,50 g
Tuky259,20 g
Vláknina117,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 870 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy415,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu omyjeme, očistíme, mrkev nastrouháme a ostatní drobně pokrájíme. Krok 2: Zeleninovou směs zasypeme konzervačním přípravkem DEKO (nebo jiným nakladačem), vše dobře promícháme a uložíme přes noc do chladu. Krok 3: Na druhý den nandáme do vyvařených sklínek, dobře upěchujeme, zavíčkujeme a dáme sterilizovat 20 minut při 80 °C.

Jak se vyhnout chybám při zavařování čalamád

Zveřejněno 24. 10. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní čalamáda od babičky z Bulharska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6zn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní čalamáda od babičky z Bulharska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6zn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dotaz:
Pikantní?

Svetlana:asi při krájení té cibule;-):-D:-D:-D:-D

RRR:...nebreč!!!!...proč brečíš?

;-( :-8

Také ji známe, každý rok ji děláme ve větším množství a rádi pojídáme jen tak, třeba večer u televize, když nás honí mlsná:-D

Taky ji znám - já ji mám pojmenovanou jako zelná čalamáda. Dělám ji každý rok - je fakt skvělá!!:-))

Čalamádu děláme také, je výborná :yes:

Tématické fráze:
calamada, čalamáda recept, čalamáda recepty, zelná čalamáda, čalamády, recept na čalamádu, čalamáda se zelím bez vaření, čalamáda ze zelí, domaci calamada se zelim, čalamáda se zelím, čalamada z paprik, recepty na čalamádu, domácí čalamáda, čalamády recepty, čalamáda bez sterilizace, recepty čalamada, sterilizace zelí, recept čalamada, výborná čalamáda, recepty calamady

Suroviny:
zelí, paprika čerstvá červená, cibule, mrkev, cukr, ocet, olej, deko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu