Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 563 kJ / 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,61 g |
Tuky | 19,18 g |
Vláknina | 14,60 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 133 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 30,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: V těžké pánvi rozehřejeme olej, vmícháme cibuli překrájenou na půlkolečka.
Krok 2: Feferonku zbavíme semen, nakrájíme na kolečka.
Papriku nakrájíme na proužky. Krok 3: Až cibule zesklovatí, vhodíme do pánve papriku i feferonku. Za občasného míchání necháme změknout. Krok 4: Rajčátka překrájíme napůl nebo na čtvrtiny ( podle velikosti rajčat ) a vhodíme do pánve. Přidáme cukr, sůl a pepřové koření podle chuti. Až rajčata pustí šťávu, ještě chvilku mícháme a necháme zredukovat tekutinu. Krok 5: Vařečkou uděláme v pánvi místo tím, že zeleninu nahrneme k bokům pánve a do vzniklého prostoru uvrhneme vejce. Pánev přiklopíme poklicí a necháme ztuhnout bílek. Oko osolíme a posypeme pepřovým kořením. Hustě posypeme nahrubo nakrájenou natí a bazalkou. Krok 6: Podáváme s čerstvým pečivem.
Papriku nakrájíme na proužky. Krok 3: Až cibule zesklovatí, vhodíme do pánve papriku i feferonku. Za občasného míchání necháme změknout. Krok 4: Rajčátka překrájíme napůl nebo na čtvrtiny ( podle velikosti rajčat ) a vhodíme do pánve. Přidáme cukr, sůl a pepřové koření podle chuti. Až rajčata pustí šťávu, ještě chvilku mícháme a necháme zredukovat tekutinu. Krok 5: Vařečkou uděláme v pánvi místo tím, že zeleninu nahrneme k bokům pánve a do vzniklého prostoru uvrhneme vejce. Pánev přiklopíme poklicí a necháme ztuhnout bílek. Oko osolíme a posypeme pepřovým kořením. Hustě posypeme nahrubo nakrájenou natí a bazalkou. Krok 6: Podáváme s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 31. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní lečo s volským okem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o72K
Moje poznámka
Pikantní lečo s volským okem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o72K
Nejnovější recepty
Muffiny z rýžové mouky
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 13 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 17 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno 27. 8. 2025 21:20:23
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí česneková pomazánka
supportorlik před 1 hodinou
Cuketové koblihy
Bretik před 2 hodinami
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Miluska56 před 2 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
Angel8 před 3 hodinami
Bramborový chleba III.
HanaS92 před 3 hodinami
Krémová pórková polévka
TondaS před 4 hodinami
Masové knedlíčky v houbové omáčce
Sahula před 4 hodinami
Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
Sahula před 5 hodinami
Dračí špízy s hlívou ústřičnou
Sahula před 5 hodinami
Vepřová játra na paprikách s hlívou ústřičnou
Sahula před 5 hodinami
Tématické fráze:
pikantní lečo,
lečo apetit,
pikantní lečo recept,
pikantní domácí lečo,
lečo recept apetit,
servírovací lžíčky na dresing,
apetit leco,
recept na pikantní lečo,
lečo pikantní,
mrkni.cz/tchibo/,
luxusní lečo,
recept na lečo apetit,
pikantni zeleninove jidlo,
recept na lečo pikantní,
servírovací pánev tchibo,
pikantni zeleninove leco,
profesionalove vareni volske oko,
topinky s volským okem,
pikantni leco top recept,
pikantní na lečo
Suroviny:
olej olivový,
paprika čerstvá červená,
cibule,
feferonka,
rajče cherry,
cukr krupice,
sůl,
koření pepřové,
vejce,
nať petrželová
Komentáře (33)
cathleen: díky, některá jídla jsou, holt, fotogenická
vybusna:magdalenka:Jiri V.:maris: moc děkuju.. těší mě to
díky všem
1974andrea:
nechce se mi