Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
Líčka jsou jemná a šťavnatá, zkrátka skvělý kus masa. Šťávě dodají vynikající chuť i sílu, proto není zapotřebí ji nijak zvlášť zahušťovat a dochucovat. V tomto receptu jsme kromě zeleniny přidali také červené víno a bylinky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 590 kJ / 1 575 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,48 g |
Tuky | 26,80 g |
Vláknina | 11,90 g |
Cholesterol | 496 mg |
Sodík | 565 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 36,68 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQlk
Moje poznámka
Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQlk
Nejnovější recepty
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 2 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 1 minutou
Drůbková polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 2 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 2 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 2 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 3 hodinami
Rebarborový koláč
JitkaJS před 4 hodinami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 5 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 5 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 6 hodinami
Tématické fráze:
vepřová líčka,
vepřová líčka recept,
vepřová líčka na víně,
veprove licka,
recept na vepřová líčka,
vepřová líčka na červeném víně,
vepřová líčka recepty,
recepty vepřová líčka,
vepřové líčka na víně,
veprove lička recept,
recepty na vepřová líčka,
jak uvařit vepřová líčka,
co jsou vepřová líčka,
recept vepřová líčka,
recept vepřová líčka na víně,
recept na vepřove lička,
recepty vepřové lička,
líčka vepřová,
vepřové líčka - recept,
vepřové líčka recepty
Suroviny:
líčka vepřová,
sůl,
pepř bílý mletý,
olej,
máslo,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
pórek,
protlak rajčatový,
tymián,
rozmarýn čerstvý,
jalovec,
víno červené suché,
vývar masový,
mouka hladká
Komentáře (50)
www.miric.cz
Nikdy jsem líčka nejedla a bohužel nepotkala ani v obchodě
Recept hodnotím velmi kladně. Jako přílohu doporučuji kynutý houskový knedlík.
Ono teď nějak nebyla ta správná doba na přidávání rcp., ale určitě se to zlepší a zajdu častěji
"Líčka: Vepřová jsou rosolovitá, poměrně tučná. Uzená či nasolená se používají do hustých polévek, vařená jako samostatný pokrm. Hovězí líčka s vysokým podílem vaziva vylepší polévky, tlačenky i paštiky."
Obrázek a popis vepřových je tady: http://www.srecepty.cz/slovnicek/kategorie/veprove...
Oskeruska: líčka jsou "líce" od hovězího, patří k nejchutnějšímu masu. (Teď hledím, že jsem k vepřovým lícím napsala o hovězích....já líčka znám jen z hovězího, bude to ale určitě stejný sval