Třešňový kompot + jak zavařovat v horkovzdušné troubě
Sezóna šťavnatých třešní je v plném proudu a před nejedním z nás stojí otázka, jak celou úrodu zužitkovat. Jedním z nejoblíbenějších postupů je kompot. My si navíc ukážeme, jak si zavařování ulehčit a zjednodušit pomocí horkovzdušné trouby.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 021 kJ / 1 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 300,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 5. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňový kompot + jak zavařovat v horkovzdušné troubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLz
Moje poznámka
Třešňový kompot + jak zavařovat v horkovzdušné troubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yLz
Nejnovější recepty
Rychlý jablečný koláč
Přidáno před 3 hodinami
Houbová směs
Přidáno před 6 hodinami
Květáková polévka se zeleninou, smetanou a parmezánem
Přidáno před 10 hodinami
Petrželkové knedlíky s houbovkou
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí s houbami a rajčaty
Přidáno před 20 hodinami
Houbový štrúdl
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky s krémem
monika2103 před 57 minutami
Segedínský guláš s krůtím masem
lenkavolterova před 57 minutami
Švestková buchta
Geressha před 1 hodinou
Himaláje buchta
Bara_oplistilova před 2 hodinami
Dušená mrkev
Palenka před 2 hodinami
Filé smažené v troubě
Ketynna před 5 hodinami
Česneková polévka - sváteční
Kajkajak před 5 hodinami
Červená čočka s klobásou
jar.smejkal@gmail.com před 5 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
PetraFis před 6 hodinami
Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
kulisek před 7 hodinami
Tématické fráze:
zavarovani tresni,
jak zavařit třešně,
zavařování okurek v troubě,
zavařování třešní recept,
zavařujeme třešně,
zavařené třešně,
zavařování broskví v troube,
zaváření třešní,
recept na zavařování třešní,
třešně zavařování,
zavarovani dyne v troubě,
nálev na zavařování třešní,
nálev na třešně,
zavařování třešně,
recept na zavarene tresne,
zavařování v troubě na plechu,
zavařování s mikrovlnou troubou - meruňky,
jak dlouho se zavařují třešně,
nalev na zavaření třesni,
zavařování okurek v elektricke troubě
Komentáře (29)
Ale na horkovzduch nezavařuju, jen na oba ohřevy, ventilátoru je podle mne na toto škoda. Utěrku na dno dávám vždy a sklenice se nesmějí vzájemně dotýkat.
po zakoupení nového sporáku se sklokeramickou deskou jsem musela opustit používání zavařovacího hrnce. Mám horkovzdušnou troubu ovšem bez možnosti volby jen spodního ohřevu.
Při zavařování se mi osvědčil tento postup.Na hlubší plech naskládat sklenice tak, aby se nedotýkaly. Nalít na plech 2 hrnky vody ( cca 2 cm ). Zapnout troubu na 200 stupňů, po 15 minutách snížit teplotu na 150 stupňů. Po 20 minutách snížit teplotu na 80 stupňů a za 25 minut vytáhnout. Takto se zavařuje v naší rodině od roku 2000 a 99% zavařenin chytne. Je důležité dbát na čistotu sklenic a víček. Sklenice před použitím nechám v troubě vysterilovat (na 150 stup. cca 5 minut). Do vody, ve které vyvařuji víčka přidám trochu Petolu. Sklenice po vytažení z trouby neobracím.