Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 735 kJ / 176 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,99 g |
Tuky | 1,18 g |
Vláknina | 12,72 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 107 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 32,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji opražíte mouku dozlatova. Přidejte cibuli a vaříte asi 5 minut, mícháte. Přidáte celá rajčata, čili a rajský protlak. Pokud máte kyselejší rajčata, můžete lehce dosladit cukrem.
Krok 2: Zamíchejte a ihned přidejte celer, papriky a citron. Na mírném ohni vařte asi půl hodiny. Přidejte vodu na požadované množství, sůl a pepř dle chuti. Vařte po dobu asi 45 minut.
Krok 3: V posledních 20 minutách vaření přidejte podle vlastních možností či chutí libovolné maso (krevety, kraby, kuřecí prsa či králíka, veverku nebo anebo vačici, jak libo).
Krok 4: Odstavte z plotny a přidejte Worcesterskou omáčku. Na talíři zdobte sekanou jarní cibulkou. Jako příloha opečená bagetka.
Zveřejněno 6. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x93z
Moje poznámka
Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x93z
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 3 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 5 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 8 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 8 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 1 hodinou
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 3 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 5 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 5 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 6 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 7 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 9 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 10 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 11 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 11 hodinami
Tématické fráze:
omáčka luisiana,
divoký krocan recept,
luisiana omacka,
kreolská omáčka,
louisiana jidlo,
krocan divoky recepty,
krocan divoky recept,
divoky krocan recepty,
recept divoký krocan,
lousiana omacka,
luisana omáčka,
pikantní omáčka,
recepty na divokého krocana,
omáčka ke krocanovi,
jak upéct divokého krocana,
omáčka luisana,
worcester omáčka,
omáčka lousianna,
omacka loussiana,
brambory louisiana
Suroviny:
olej olivový,
mouka hladká,
bylinky,
cibule,
šťáva citronová,
kůra citronová,
paprika čerstvá červená,
celer,
rajče,
chilli paprika čerstvá,
cibulka jarní,
omáčka worcesterová,
protlak rajčatový,
panenka vepřová,
sůl,
pepř
Komentáře (12)