Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houstičky s černým pivem

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: podle velkosti-cca 17 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 111 kJ /
2 656 kcal
Bílkoviny83,87 g
Tuky84,57 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 366 mg
Sodík 2,12 g
Sůl5,21 g
Sacharidy374,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme vodu s pivem, přidáme droždí, rozmícháme a pomalu zapracujeme mouku, sůl, olej a promícháme v těsto, které necháme v teple vykynout asi 1 hodinu. Krok 2: Znovu propracujeme a uděláme asi 40g houstičky, které dáme na plech s pečicím papírem. Krok 3: Skládáme do tvaru slunečnice. Krok 4: Potřeme vejcem smíchaným s troškou piva a jednotlivé housky posypeme sezamem, sýrem, mákem, kmínem, posolíme hrubou solí a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 30 minut.

Samozřejmě lze těsto umíchat v pekárně.

Zveřejněno 5. 5. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zroj-Jiří Babica

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houstičky s černým pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLGP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houstičky s černým pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLGP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Anna Kocikova:;-) díky ty ponocovatelko, jako já:-D

:-))Ty jsou parádní:-p+15:yes::-K

jarka skrobakova: dííky!:-)):-D

jsou moc krásnéééé:-!:yes::yes::-)):-K:-O:-O

katlie: Ta hladká mouka mne nenapadla, ale myslím, že by to nebyl špatný nápad. Houstičky z polohrubé jsou super ten první den. Na druhý den jsou dobré, ale ne tak křehké, jak bych si představovala, takže ta hladká mouka není špatný nápad;-)

Jani, jsou parádní, možná by dovnitř šel strčit kousek klobásky:-p:yes:

děkuji za odpověď, mě jde spíše o to, zda jsou houstičky krásně měkké a nadýchané nebo jsou spíše tužší, proto jsem se ptala na tu mouku, zda by třeba to, že dám půl na půl - tím houstičky nebudou nadýchanější:-8

BILKOVAI: díky, Ivet!:-K

katlie: já jsem to nezkusila, ale myslím, že by to šlo;-)

:yes:taky jsem chtěla vyzkoušet,když jsem viděla recept v televizi.:-p

Dobrý den, šlo by dělat půl mouky polohrubé a půl hladké, aby byly housičky nadýchané? Irča:-8

Jani, krásné houstičky jsi vytvořila.Už mám vytisknuto. To přímo vybízí k vyzkoušení:yes:

Jaruna18: Právě jsem se dívala na reprízu a zjistila jsem, že ten sýr měl jít na houstičky, ne do těsta!:-D Ale rozhodně jim na chuti Niva neubrala;-), naopak.:-)

Jani,díky,že jsi to sem dala.Taky jsem nestihla recept napst.A Ty je máš nádherný.Dávám bodík a ukládám.:yes::yes::-p:-K

Tématické fráze:
recepty s černým pivem, housky s pivem, křehké houstičky, křehké hostičky, housky z piva, slané buchtičky obrázky, recepty s pivem, domácí housky s pivem, domácí housičky, houska s černým pivem, recepty s černým sezamem, houstičky ze sezamu, houska s černým s pivem, recepty pivo, domaci housticky s pivem, pivní housticky, housky z cerneho piva, housticky s nivou, recept s cernym pivem, babicovy recepty žemličky s pivom

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí, vejce, voda, pivo černé, olej olivový, sýr niva, pivo světlé, semínka slunečnicová, semínka sezamová, mák, kmín celý, semínka dýňová, sůl, sůl hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu