Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Baskický špargľový (chřest) krém

V sezóně chřestu je radost vařit. Chřest má ale svoje specifika při přípravě. Pokud je dodržíte, získáte skvělý zeleninový pokrm. Třeba jako je tato sytá zahuštěná a krémová polévka.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Středně náročný

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 942 kJ /
703 kcal
Bílkoviny28,76 g
Tuky51,75 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 534 mg
Sodík 3,42 g
Sůl8,57 g
Sacharidy25,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špargľu ošúpeme, odkrojíme tvrdé konce a pokrájame na cca 7cm dlhé kúsky. Krok 2: Do hrnca dáme zovrieť vodu so soľou a s cukrom a špargľu v nej povaríme 3-5 minút. Krok 3: Scedíme, preložíme do iného hrnca a zalejeme vývarom. Krok 4: Keď vývar začne vrieť, hrniec zakryjeme pokrievkou a na slabom plameni varíme 15-20 minút. Mimo sporáka rozmixujeme. Krok 5: V miske zmiešame žĺtky so 6 lyžicami smotany, vlejeme do rozmixovaného krému. Krok 6: Vrátime na sporák a za stáleho miešania varíme 7-8 minút, kým nezhustne. Krém nesmie vrieť. Po odstavení z ohňa primiešame zvyšných 6 lyžic smotany. Krém sa podáva vychladený, ale može sa jesť aj teplý. Krok 7: Do misiek sa pridávaju kúsky sušenej šunky a postrúhaný alebo nadrobno pokrájaný syr.

TIP: Chřest - oblíbené recepty

Zveřejněno 7. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QvZ0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QvZ0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

amalia:Já vím, mám už s tím nějaké zkušenosti;-). Díky

Andrejka, myslím, že sa to dá dobre urobiť aj z bielej špargle/chřestu, len by som ti odporúčala, aby si špargľu po uvarení vo vývare a po rozmixovaní znova precedila cez sito, niekedy tam bývajú drobné drevnaté kúsky.

Vypadá to chutně:-p:yes:, určitě by šlo i z bílého, že?

Recept se mi moc líbí! A jsem chytřejší co je to ŠPARGLA.:-D:yes:

Jasné, Maris, som ja ale blbá:-8 Samozrejme, má tam byť smotana, ďakujem za upozornenie, hneď to opravím:-K

amalia: Amálko, já nerozumím tomu - že v míse se rozmíchají žloutky se 6 pl cukru, ta polévka je sladká ?:-O Nebo nemá tam být 6 pl smetany ?:-)

Terezka, recept mi poradil sused, pôvodom Bask:-)) Predtým som špargľu robila inak, ale tento krém je naozaj lahodný. Keď už je raz sezóna špargle:-D

Nádherný špargľový krém a určite podľa receptu aj výborný :yes:;-)

Tématické fráze:
spergle, recept na sparglovy salát recepty, spergle testoviny, jídlo spergle, šparglový salát s vejci, špargle polévka, baskický koláč, bile spargle s holandskou omáčkou, spargle bílé recepty, recept spargle s holanskou omackou, špargle na smetaně recept, šparglový salát s vejcem7 recept …, smažené špargle, šparglový salát, baskický moučník, serrano šunka recepty, co je to špargla?, chrestovy krem recept, chřest krém, sparglovy muffin

Suroviny:
chřest zelený, vývar hovězí, smetana ke šlehání, žloutek, sůl, cukr, pepř mletý, šunka sušená, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu