Okurková omáčka s masem
Znojemská omáčka je tradiční český pokrm založený na vepřovém mase. Hlavní ingrediencí, která omáčce dodává její charakteristickou chuť, je kyselá okurka, kterou bylo Znojmo proslulé.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 980 kJ / 951 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,17 g |
Tuky | 39,05 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 977 mg |
Sodík | 564 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 15,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na cibulce opražíme maso pokrájené na kostky. Podusíme, přidáme sůl, pepř, můžeme i mletou papriku a zalijeme vodou.
Krok 2: Když je maso měkké, pak přisypeme nadrobno nakrájená vejce a okurky a provaříme.
Krok 3: Pak omáčku zahustíme záklechtkou z vody a hladké mouky a dobře provaříme. Podáváme s knedlíky.
Zveřejněno 5. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurková omáčka s masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r1Z
Moje poznámka
Okurková omáčka s masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r1Z
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bezinkové řízky - kosmatice
Přidáno před 1 hodinou
Topinka s česnekovým tvarohem
Přidáno před 3 hodinami
Mleté maso pečené v listovém těstě
Přidáno před 3 hodinami
Mandlová bublanina s třešněmi
Přidáno před 17 hodinami
Jahodové nanuky
Přidáno před 17 hodinami
Banánové lívance s teplou Lotus polevou, malinami a lískovými oříšky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 14 minutami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 24 minutami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 38 minutami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 1 hodinou
Mandlová bublanina s třešněmi
danila před 1 hodinou
Mleté maso pečené v listovém těstě
Moanka před 2 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
drutek73 před 3 hodinami
Kotlety na smetaně
Dudkova77 před 3 hodinami
Prošívaná deka
Jandulka13 před 5 hodinami
Tématické fráze:
okurková omáčka s vepřovým masem,
okurková omáčka,
okurková omáčka recept,
okurková omáčka s hovězím masem,
tatarská omáčka recept,
okurkova omacka s veprovym,
okurková omáčka recept smetana,
vepřové maso s okurkovou omačkou,
okurkova omacka s kurecim masem,
výborná okurková omáčka,
rychlá okurková omáčka,
omáčky k masu,
okurková omáčka s hovezim,
omáčka okurková,
omáčky k masům,
recept na okurkovou omacku,
vepřové s okurkovou omáčkou,
vepřové maso omáčky,
vepřové maso recepty omačky,
omáčky s masem
Suroviny:
cibule,
okurky sterilované,
maso,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
vejce
Komentáře (8)
lak od okurku, muze se dat i nastrouhana kysela okurka
smetana
mouka
maslo
sul
pepr
udelam rychlou zasmazku a zaleju vodou a take lakem s okurek. Povarim, dochutim podle predstav jako smetana, sul, pepr, susena petrzelka(nat) a necham to povarit az je omacka hezky kremova a chutna to jako k bramborum, knedlikum.