Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 266 kJ / 2 693 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,59 g |
| Tuky | 183,77 g |
| Vláknina | 39,14 g |
| Cholesterol | 606 mg |
| Sodík | 7,44 g |
| Sůl | 18,38 g |
| Sacharidy | 189,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nastrouhejte brambory do misky a nechte chvilku odstát. Slijte polovinu vody a zamíchejte vejce, osolte, přidejte pepř a mouku, aby vzniklo vláčné těsto.
Krok 2: A teď ta finta. Do kastrolu s vařící osolenou vodou dělejte z těsta lžící velké noky asi jako polovina vajíčka. Uvařené poznáte, jak vyplavou, tak přidejte 5 minut a je hotovo. Vyberte postupně sítem a omaštěte sádlem.
Krok 3: Zelí uvařte opravdu jenom s trochou cukru. Slaninu opečte s cibulkou na přelití. Maso nakrájejte na plátky a dejte zvlášť na talíř strapačky, zelí a maso. Strapačky přelijte cibulkou se slaninou.
Zveřejněno 5. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w2v8
Moje poznámka
Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w2v8
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 3 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 6 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 7 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 9 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 9 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 29 minutami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 46 minutami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 51 minutami
Banánky ze strojku
Vilik před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sirael před 1 hodinou
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 2 hodinami
Linecké smajlíky
Evculina84 před 2 hodinami
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 2 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 3 hodinami
Pravý vepřový guláš
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Tématické fráze:
moravské střapačky,
noky se zelím a uzeným,
bosáky se zelím,
chlupačky s uzeným,
domácí strapačky,
střapačky se zelím,
bosáky s uzeným,
chlupačky se zelím,
noky s uzeným a zelím,
střapačky z vařených brambor,
bosáky od babičky,
strapace se zelim,
střapačka,
chlupacky s uzenym a zelim,
recept na chlupate knedlíky strapace,
chlupačky s uzeným masem,
strapačky,
strapacky recept,
chlupačky videorecept,
co jsou strapačky
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
mouka hladká,
vejce,
sádlo,
cukr,
sůl,
pepř,
cibule,
slanina,
maso uzené,
zelí kysané
Komentáře (20)
pochutnali jsme si velice, nacpali si bříška, spláchli to plzeňskou 12tkou
dělala jsem přesně podle rcp, systém přiměřeně, přiměřeně je zde namístě
vytasila jsem zelí z bečky, překrájela, přidala bobek a nové koření, trochu soli a cukr.. jak píšeš
akorát.. to bych nebyla já, abych něco nezmastila.. měla jsem máo vody a ňoky, jak jim miláček říkal, nechtěly plavat, mršky
takže, pokud budete někdo dělat, což doporučuju