Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 767 kJ / 900 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,03 g |
| Tuky | 19,61 g |
| Vláknina | 21,00 g |
| Cholesterol | 1,54 g |
| Sodík | 780 mg |
| Sůl | 1,95 g |
| Sacharidy | 63,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si nejříve vepřová játra. Očistíme je od blanek a tuku.
Krok 2: Omyjeme je a důkladně papírovýma utěrkama pak i osušíme. Pokrájíme na plátky a naložíme na cca 2 hodiny do směsi z hořčice, pokrájené zelené natě z jarní cibulky a ostřejší maďarské paprikové pasty.
Krok 3: Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme, sloupneme a pokrájíme na kostičky. Červenou papriku a kapustu omyjeme a pokrájíme na nudličky.
Krok 4: Slaninu a cibuli také pokrájíme na kostičky a necháme na malém množství oleje spolu s pokrájenou cibulkou lehce orestovat. Přisypeme trochu sypké červené papriky a vložíme do tohoto připraveného základu naložené plátky jater.
Krok 5: Zprudka je orestujeme, aby se nám pěkně zatáhla.
Krok 6: Přidáme pokrájená rajčátka, na vyvaření libeček, pokrájenou červenou papriku, pokrájený řapíkatý celer a vše zalijeme vývarem a dusíme doměkka pod poklicí ve vlastní šťávě po dobu cca 15 – 20 minut.
Krok 7: Poté přisypeme pokrájenou kapustu a ještě dusíme cca 8 minut.
Krok 8: Mezitím si rozmícháme hladkou mouku s vychladlým vývarem a vlijeme ji podušeným játrům a k zelenině. Povaříme asi 5 minut.
Krok 9: Dochutíme solí, pepřem. Podáváme s těstovinami, nebo rýží, podle každého. Zdobíme petrželkou.
Zveřejněno 19. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová játra s kapustou a barevnou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m8mr
Moje poznámka
Vepřová játra s kapustou a barevnou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m8mr
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 9 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 10 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 12 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 12 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 4 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 8 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 8 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 10 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 10 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 10 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 11 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 11 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 11 hodinami
Tématické fráze:
jatra na cibuli se zeleninou,
veprove jatra recepty,
vepřová játra,
kuřecí játra kapusta,
kuřecí játra,kapusta,
kuřecí játra s kapustou,
recepty z vepřových jater,
dietní vepřová játra,
vepřová játra na cibulce a zeleninou,
recept na dietní úpravu vepřových jater,
recept na jatra s kapustpu,
veprova jatra na jarni cibulce,
zapecená játra s kapustou,
játra na cibulce s kapustou,
jatra na platky se zeleninou,
jatra skapustou,
zeleninové recepty s kapustou,
recept na vepřová játra na cibulce se zeleninou,
játra na červené paprice,
sypka jatra
Suroviny:
slanina anglická,
játra vepřová,
cibule,
rajče cherry,
kapusta,
celer řapíkatý,
paprika čerstvá červená,
pasta papriková,
paprika sušená sladká,
hořčice,
sůl,
pepř,
libeček,
nať z jarních cibulek,
mouka hladká,
olej,
kost
Komentáře (8)