Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře se špenátem a bramborovými noky

Máte rádi špenát? Zkuste připravit domácí bramborové noky se špenátem a pečenými kuřecími stehny jen lehce ochucenými paprikou a česnekem. Na přípravě není nic složitého a toto skvělé jídlo vám určitě zachutná.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 012 kJ /
2 154 kcal
Bílkoviny49,24 g
Tuky76,41 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 463 mg
Sodík 551 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy305,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Noky: Brambory ve slupce uvaříme, oloupeme, nahrubo nastrouháme, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme tuhé těsto. Pokud lepí, přidáme mouku. Lžící vykrajujeme nočky a vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou (cca 8 minut). Dáme okapat do sítka. Krok 2: Špenát: Na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme mouku. Usmažíme cibulovou zásmažku. Z částečně rozmrzlého špenátu slijeme uvolněnou vodu a přidáme ho k zásmažce. Za stálého míchání necháme rozmrazit úplně a necháme asi 10 minut vařit a občas promícháme. Hustotu, upravíme přilitím mléka. Přimícháme rozmačkaný česnek a smetanu. Krok 3: Kuře: Maso naskládáme do pekáčku, osolíme, posypeme paprikou, sušeným česnekem, zakapeme olejem, podlijeme a pečeme přibližně 1 hodinu.

Zveřejněno 2. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kz4r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kz4r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný recept na noky. :)

Bibinka: Jsem přece říkala, že máme stejné chutě:-D

Anna Kocikova:
No to máš naprostou pravdu, tak mě napadá že to uzené je poslední co tomu receptu chybí;-):-D. Díky za nápad:-*;-)

Iness: Iness, já už se dopředu usmívám, protože zítra peču kuřecí stehna, dám k nim fazolky na slanince a chtěla jsem dělat bramborové knedle, ale aby to bylo ještě víc identický k tvému rp.udělám ty tvoje noky:-D:-D;-)Jinak je všechno dobrota, tak ti dávám 8.bodíka:yes:

Ke špenátu dělávám "uzená kuřecí stehna pečená v papiňáku"http://www.toprecepty.cz/recept/27888-uzena-kureci...Ta Tvá bašta je také fajnová:-p+8:yes:

Mě tohle naučila jíst manželova maminka, která bydlí v čechách. Já jsem znala jen klasický špenát s bramborem a vejcem nebo s kynutým knedlíkem. Nikdy by mě nenapadlo dát ke špenátu kuře a ejhle jak mě to překvapilo:-O. I dětem to moc chutná. Já tedy většinou k němu uvařím bramborový knedlík a upeču kuřecí stehna. Noky jsem dělala ke špenátu poprvé a taky všem šmakovalo:-p.

taky mám o víkendu v plánu kuřecí.. od Ivetky s paprikovou omáčkou a k tomu noky, ale cuketové;-)
máš to moc hezké a lákavé:-p:-8:yes::yes:

Tohle také miluji, jen okořeněné kuře dám na sucho do vyhřáté trouby, nechám zatáhnout až pustí tuk a pak podleji.
Ty noky jsou luxusní, ukládám:yes:.

Mám moc ráda toto jídlo a Iness, ten obrázek:-O:-*:-*:-p:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kuře se špenátem, pečené kuře se špěnátem, špenat s bramborovým knedlíkem, recept s bramborovými noky, recepty s bramborovými noky, kure se spenatem a bramborovym knedlikem, kuře se špenatem a knedlikem, kuře s bramborovým knedlíkem a špenátem, kuře špenát, kuře špenát bramborový knedlík, kuře na špenátu, recept kuře se špenátem, kuřecí s bramborovými noky, kuře se špenátem a noky, špenát s noky, kuře špenát knedlík, kure s knedlikem a spenatem, kuřecí maso s bramborovým knedlíkem, pecene kure s noky, kuře na česneku se špenátem

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, máslo, vejce, sůl, špenát mražený, cibule, mouka, olej, smetana, sůl, kuřecí stehenní řízky, paprika sušená sladká, sůl, česnek sušený, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu