Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 505 kJ / 2 272 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,99 g |
| Tuky | 171,71 g |
| Vláknina | 34,41 g |
| Cholesterol | 225 mg |
| Sodík | 3,59 g |
| Sůl | 8,75 g |
| Sacharidy | 125,15 g |
Postup přípravy
Brambory a celer oškrábeme a obojí nakrájíme na plátky přibližně stejné velikosti a tloušťky.
V kastrůlku ohřejeme smetanu s mlékem, posekaným česnekem, rozpustíme v ní hořčice, mírně osolíme a vsypeme posekaný rozmarýn. Odstavíme. Krok 2: Maso osolíme a okořeníme.
Na dno pekáčku nalijeme trochu smetanové směsi, na ni rozprostřeme maso, dále brambory s celerem, posypeme částí slaniny a nalijeme opět trochu smetanové směsi. Takto uděláme ještě jednu vrstvu a poslední vrstvu budou tvořit pouze brambory. Celer s brambory vždy osolíme. Vše zalijeme výpekem ze slaniny, zbytkem smetanové směsi a dáme péci doměkka do rozpálené trouby na 180°C, přibližně na hodinu a půl. Během pečení vrstvy mírně stlačujeme a pokud maso a zelenina pustí příliš šťávy, můžeme trochu odebrat.
Zveřejněno 11. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4GV6
Moje poznámka
Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4GV6
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 23 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 23 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 1 hodinou
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 2 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 4 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 5 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 7 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 7 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 8 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 8 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 8 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 8 hodinami
Tématické fráze:
bramborový gratin,
celerovo-bramborovy gratin,
bramborovo smetanovy gratin,
celerové recepty,
bramborové dory,
smetanové brambory s celerem a s kuřecím masem,
gratinovane brambory apetit,
food blogy,
kuřecí maso foodblogy,
celerovo smetanové brambory,
vepřová panenka s celerem apetit,
kuřecí gratin,
kuřecí stehení recepty,
recepty od vás
Suroviny:
řízky kuřecí,
brambory,
celer,
slanina,
smetana,
mléko,
česnek,
hořčice dijonská,
hořčice hrubozrnná,
rozmarýn čerstvý,
sůl,
koření
Komentáře (30)
Nevím kde všude, ale např. v jižní Itálii ho neznají...
Bolo to velmi fajn, myslím, ze ten celer tam vôbec nechýbal a okrem toho deti tú chut ani nepoznajú, nikdy to este nejedli.
místo kuřecího jsem dala plátky z vepř.kýty a taky bezva, z jinak
nudného masa se tím stala šťavnatá pochoutka, a potřetí, bezmasá
verze jako příloha a vynikající. Máte vždycky bezva nápady. Díky za ně. Obdivuji, jak to všechno stíháte. Odzkoušela jsem ještě pár Vašich rcp, vždycky bezva, ale nestíhám dát komenty. Tak aspoň takto veelké díky za Vaše recepty, nápady a krásná fota.