Fofr francouzský koláč
Palačinkové těsto, náplň z jablek, hrušek a sladká vůně vanilky – tenhle francouzský koláč zvládnete připravit během chvilky. Vypadá slavnostně, chutná skvěle a přitom nevyžaduje žádné složité pečení.
Suroviny pro 1 kus
kulatá forma o průměru 26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 880 kJ / 3 078 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,06 g |
| Tuky | 151,82 g |
| Vláknina | 26,90 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 423 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 359,52 g |
Postup přípravy
Troubu zapneme na 170 °C. Krok 2: Jablka oloupeme, umyjeme, rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a pokrájíme na plátky. Totéž uděláme s hruškami. Krok 3: Jablka rozložíme na dno dortové formy a na ně naklademe hrušky. Krok 4: Cukr, vanilkový cukr, olej a celá vejce šleháme asi 3-4 minuty. Potom opatrně přidáme mouku, mléko a dobře promícháme. Těsto, které je řídké jako na lívance, nalijeme na ovoce. Krok 5: Formu zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 170-180 °C asi 40 minut. Můžeme posypat moučkovým cukrem a ozdobit šlehačkou. Krok 6: Před podáváním můžeme pocukrovat a ozdobit šlehačkou.
Zveřejněno 17. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fofr francouzský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DWWB
Moje poznámka
Fofr francouzský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DWWB
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 21 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 21 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 6 minutami
Vrstvený salát
Haname před 1 hodinou
Sýrové tyčinky
Jitinka před 2 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 5 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 5 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 5 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 6 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 6 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 6 hodinami
Mila kuličky
Marule před 7 hodinami
Tématické fráze:
francouzský koláč,
vlhký koláč,
francouzský ovocný koláč,
francouzský jablečný koláč recept,
francouzský koláč s ovocem,
fofr koláč,
rychlý francouzský koláč,
francouzský čokoládový koláč,
těsto na francouzský koláč,
zdrclé těsto,
fofr jablecny kolac,
fofrkoláč,
vlhke kolace,
francouzsky rychly kolac,
rychlý francouzský jablečný koláč,
francouzský koláč se šlehačkou,
francouzké lívance,
francouzský ja koláč s jablky,
sladký francouzský koláč s jablky,
čokoladovy francouzsky kolac s ovocem
Suroviny:
jablko,
hruška,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
olej rostlinný,
vejce,
mouka hladká,
mléko,
olej,
cukr moučkový,
šlehačka
Komentáře (17)
Kanyla: já myslím, že ho Ivet nepřeklápěla, soudě podle fota