Fofr francouzský koláč
Palačinkové těsto, náplň z jablek, hrušek a sladká vůně vanilky – tenhle francouzský koláč zvládnete připravit během chvilky. Vypadá slavnostně, chutná skvěle a přitom nevyžaduje žádné složité pečení.
Suroviny pro 1 kus
kulatá forma o průměru 26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 880 kJ / 3 078 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,06 g |
| Tuky | 151,82 g |
| Vláknina | 26,90 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 423 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 359,52 g |
Postup přípravy
Troubu zapneme na 170 °C. Krok 2: Jablka oloupeme, umyjeme, rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a pokrájíme na plátky. Totéž uděláme s hruškami. Krok 3: Jablka rozložíme na dno dortové formy a na ně naklademe hrušky. Krok 4: Cukr, vanilkový cukr, olej a celá vejce šleháme asi 3-4 minuty. Potom opatrně přidáme mouku, mléko a dobře promícháme. Těsto, které je řídké jako na lívance, nalijeme na ovoce. Krok 5: Formu zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 170-180 °C asi 40 minut. Můžeme posypat moučkovým cukrem a ozdobit šlehačkou. Krok 6: Před podáváním můžeme pocukrovat a ozdobit šlehačkou.
Zveřejněno 17. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fofr francouzský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DWWB
Moje poznámka
Fofr francouzský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DWWB
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 1 hodinou
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 11 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 13 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 13 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 14 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 14 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 14 hodinami
Tématické fráze:
francouzský koláč,
vlhký koláč,
francouzský ovocný koláč,
francouzský jablečný koláč recept,
francouzský koláč s ovocem,
fofr koláč,
rychlý francouzský koláč,
francouzský čokoládový koláč,
těsto na francouzský koláč,
zdrclé těsto,
fofr jablecny kolac,
fofrkoláč,
vlhke kolace,
francouzsky rychly kolac,
rychlý francouzský jablečný koláč,
francouzský koláč se šlehačkou,
francouzké lívance,
francouzský ja koláč s jablky,
sladký francouzský koláč s jablky,
čokoladovy francouzsky kolac s ovocem
Suroviny:
jablko,
hruška,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
olej rostlinný,
vejce,
mouka hladká,
mléko,
olej,
cukr moučkový,
šlehačka
Komentáře (17)
Kanyla: já myslím, že ho Ivet nepřeklápěla, soudě podle fota