Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 929 kJ / 1 417 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 29,60 g | 
| Tuky | 6,24 g | 
| Vláknina | 9,60 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 363 mg | 
| Sůl | 1,02 g | 
| Sacharidy | 306,20 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: U cele hlavky zeli castecne vykrojime kostal a vlozime ji na 5 minut do vrouci osolene vody.
	Krok 2: Opatrne obereme vrchni mekke listy a hlavku znovu vlozime do vrouci vody (tentokrat budou stacit tak 2 minuty). Listy nesmi byt prilis uvarene, spise sparene, aby byly ohebne pri baleni. Tento proces opakujeme do rozebrani cele hlavky. Jednotlive listy nechame vychladnout.
	Krok 3: Syrovou ryzi proplachneme vodou, pridame kardamon, nove koreni, skorici, rimsky kmin, sul, pepr, trochu olivoveho oleje a promichame.
	Krok 4: Na kazdy list zeli (vetsi listy prepulime a vyrizneme tvrdsi kostalovou cast) dame lzicku ryzove naplne a stocime do rulicky. Kraje se snazime zakladat dovnitr, aby nam smes nevypadavala.
	Krok 5: Klademe tesne vedle sebe do hrnce s vyssim okrajem. Po zaplneni dna tvorime novou vrstvu na jiz udelane zavitky, takto opakujeme.
	Krok 6: Nakonec vse posypeme susenou matou, polijeme citronovou stavou, potreme prolisovanym cesnekem a zalijeme horkou vodou (cca 250 ml - lehce nad uroven zavitku), ve ktere jsme rozmichali bujonovou kostku.
	Krok 7: Zatizime vidlickami, aby se nam zavitky neoteviraly a pod poklickou varime 1 a 1/2 hodiny. Podle potreby dale podlevame vodou (behem vareni podlevam uz jen jednou).
Podavame s kopeckem zakysane smetany.
Podavame s kopeckem zakysane smetany.
Zveřejněno 22. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Malfuf - zelne zavitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O6XG
Moje poznámka
					
				
Malfuf - zelne zavitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O6XG
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 5 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 12 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 51 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 51 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 56 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zelne zavitky, 
						
						
							rumunská sarma, 
						
						
							řecké zelné závitky, 
						
						
							recept na zelne zavitky, 
						
						
							zelny list po rumunsku, 
						
						
							ukrajinské golubce, 
						
						
							řecké vinné závitky, 
						
						
							rýže se zeleninou po rumunsku, 
						
						
							ukrajinské svatební golubce, 
						
						
							ukrajinská sarma, 
						
						
							recke zelné závitky plněné mletým masem, 
						
						
							ukrajinska sarma recepty, 
						
						
							ukrajinska bezmasa kucharka, 
						
						
							rumunské golubce, 
						
						
							rumunská ukrajinská recepty, 
						
						
							řecké závitky, 
						
						
							top recepty rumunska, 
						
						
							zelne zavitky postup baleni, 
						
						
							rumunske plněné zelné závitky, 
						
						
							nakladane zelne listy
						
					
						Suroviny:
						
							zelí hlávkové, 
						
						
							rýže, 
						
						
							koření nové koření mleté, 
						
						
							kardamom, 
						
						
							římský kmín mletý, 
						
						
							skořice, 
						
						
							bujón, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							česnek, 
						
						
							máta sušená, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (21)