Bramborová musaka
Musaka je pokrm svým původem z oblasti Balkánu nebo Blízkého východu. U nás však také už zdomácněla. V originále je s lilkem a další zeleninou. Lilek je zde nahrazen bramborami, které jsou proložené mletým masem a zapečené se sýrem.
Suroviny pro 1 dávka
menší pekáč
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 765 kJ / 1 856 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,95 g |
Tuky | 72,90 g |
Vláknina | 22,45 g |
Cholesterol | 969 mg |
Sodík | 1,37 g |
Sůl | 3,07 g |
Sacharidy | 131,90 g |
Postup přípravy
Brambory poskládáme na dno pekáčku osolíme je a poházíme pažitkou, rozvrstvíme na ně polovinu podušeného masa, opět poskládáme brambory, osolíme je a posypeme znovu pažitkou. Dáme druhou polovinu masa. Navrch už dáme jen brambory a zase osolíme a popažitkujeme. Krok 3: Do kastrůlku si dáme mléko se smetanou, vajíčka, mouku, rozkvedláme a zalijeme tím celou připravenou musaku v pekáči a dáme péct. Pak nastrouháme sýr a ke konci zapékání, asi po 30 minutách posypeme sýrem vrch a dáme ještě do vypnuté trouby, aby se sýr roztavil.
Zveřejněno 10. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová musaka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jArP
Moje poznámka
Bramborová musaka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jArP
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 22 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 33 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 7 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 13 hodinami
Tématické fráze:
musaka,
bramborová musaka,
musaka recept,
musaka s mletým masem a lilkem,
musaka s mletým masem a lilkem a brambory,
bramborová musaka recept,
recept musaka,
bramborová musaka s mletým masem,
musaka z brambor,
recept na bramborovou musaku,
recepty musaka,
musaka z mletého masa,
musaka s lilkem,
řecká musaka recept,
co je musaka,
musaka s bramborem,
musaka bramborová,
bulharská musaka,
recept na musaku,
musaka z mletého masa a brambor
Suroviny:
brambory,
maso mleté mix,
cibule,
pórek,
vejce,
sýr nastrouhaný,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
mouka hladká,
mléko,
smetana,
česnek,
pažitka,
sůl,
voda
Komentáře (31)