Honzova zelňačka
Sytá polévka z kysaného zelí a pikantní klobásky je plná chutí a v chladném počasí příjemně zahřeje. Chuť jí dodá ještě mletá paprika a majoránka a kyselost zdůrazní zakysaná smetana.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 760 kJ / 1 377 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,08 g |
Tuky | 54,96 g |
Vláknina | 36,23 g |
Cholesterol | 380 mg |
Sodík | 8,09 g |
Sůl | 19,50 g |
Sacharidy | 119,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do většího hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém dozlatova osmažíme oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno a klobásu nakrájenou na menší kousky.
Krok 2: Poté zalijeme vodou, přidáme překrájené zelí, mrkev nakrájenou na kolečka, oloupané brambory nakrájené na kostičky, česnek nakrájený na plátky a přidáme všechno koření kromě majoránky.
Krok 3: Necháme povařit, dokud nezměknou brambory a mrkev, občas zamícháme.
Krok 4: Nakonec přidáme na zahuštění zakysanou smetanu, zamícháme, necháme ještě chvilku povařit a na závěr okořeníme majoránkou.
Zveřejněno 7. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Honzova zelňačka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xn1n
Moje poznámka
Honzova zelňačka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xn1n
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 7 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 7 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 8 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 8 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 6 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 6 hodinami
Dort z palačinek
Martina5672 před 6 hodinami
Řezy raffaelo
Martina5672 před 6 hodinami
Tažený štrúdl
Lenuus před 6 hodinami
Jablkový perník
collins před 8 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 10 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 11 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 13 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 13 hodinami
Tématické fráze:
zelňačka se zakysanou smetanou,
zelňačka,
zelňačka recept,
zelńačka polévka,
klasická zelňačka,
recept na zelnacku,
zelňačka bez smetany,
zelnacka s zakysanou smetanou,
zelňačka bílé zelí zakysaná smetana,
recept zelňačka,
zelnačka polévka se smetanou,
zelnacka s bramborem,
zelnacka bez brambor,
recepty zelnacka,
jak dlouho se vaří brambory,
zelnacka se smetanou,
zahuštení zelňačky,
jak dlouho vařit brambory,
zelnacka z kyseleho zeli,
recepty na zelnacku
Suroviny:
klobása,
brambory,
zelí kysané,
mrkev,
cibule,
česnek,
smetana zakysaná,
kmín celý,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená pálivá,
paprika sušená sladká,
olej slunečnicový
Komentáře (25)
Mně se nedovařily brambory, ani když byly napůl vařené, ale záleží určitě i na odrůdě brambor, já prostě raději vařím extra.
To jsou ti nevěřící tomášové
Mě učila taky vařit babička,ale to s tím nemá nic společného.Tohle je rodiný recept přítele a vždycky brambory změkly,sice to trvá trochu déle ,ale brambory takto opravdu jdou udělat (až přítel bude zase polévku dělat doplním dobu jak dlouho se to vařilo).Brambory každý vaří podle svého a já i rodina přítele máme ověřeno že to jde i takto.Zkráceně řečeno je na každém jak si postup upravý podle svého.Každopádně to někdy zkuste a uvidíte že to opravdu není tak nemožné