Vaječný likér 8x jinak
Dárky nemusíte nosit z obchodu, protože ty nejlepší jsou domácí s láskou vyrobené. Velmi oblíbené jsou rozmanité likéry, které zahřejí každého dospělého labužníka. Jelikož mají opravdu úžasnou chuť, zaručujeme, že také během chvilky zmizí.
Suroviny pro 2 litry
2litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 39 502 kJ / 9 441 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 162,75 g |
| Tuky | 336,00 g |
| Vláknina | 26,00 g |
| Cholesterol | 3,40 g |
| Sodík | 1,70 g |
| Sůl | 3,68 g |
| Sacharidy | 509,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vaječný likér (likérový základ):
Do hrnce dáme mléko, cukr a žloutky. Metličkou dobře rozšleháme a na mírném stupni, za stálého míchání, přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a po částečném vychladnutí vmícháme Salko a rum. Nalijeme do čistých lahví a uložíme v chladu. Krok 2: Vanilkový likér:
Do hrnce dáme mléko, cukr a žloutky. Metličkou dobře rozšleháme a na mírném stupni, za stálého míchání, přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a po částečném vychladnutí vmícháme Salko, rum a vanilkové cukry. Nalijeme do čistých lahví a uložíme v chladu. Krok 3: Kávový likér:
V trošce horké vody rozmícháme instantní kávu. Množství kávy zvolíme podle toho, jak silnou kávovou příchuť chceme (3 lžičky pro slabou příchuť, 6 lžiček pro silnou). Rozpuštěnou kávu vmícháme do základní směsi (bod 1). Likér nalijeme do čisté lahve a dáme vychladit. Krok 4: Čokoládový likér:
Ve vodní lázni rozpustíme v misce nalámané Ledové kaštany (1 balení pro jemnou čokoládovou příchuť, 2 balení pro výraznou). Vmícháme do základní směsi, nalijeme do čisté lahve a dáme vychladit. Krok 5: Kakaový likér:
Do základní směsi vmícháme tubu Pikaa. Likér nalijeme do čisté lahve a uložíme v chladu. Krok 6: Karamelový likér:
Neotevřenou konzervu Salka dáme na 1-1,5 hodiny vařit do vroucí vody. Konzerva musí být celá pod vodou a průběžně ji otáčíme. Po důkladném vychladnutí ji otevřeme a zkaramelizované Salko vešleháme do základní směsi. Likér nalijeme do čisté lahve a dáme do chladu. Krok 7: Mandlový likér:
Do základní směsi vmícháme pár kapek mandlové esence. Můžeme kombinovat se zkaramelizovaným Salkem, výsledná chuť je ještě lepší. Krok 8: Kokosovo-karamelový likér:
Kokos nasucho opražíme na pánvi. Pozor, ať nezhnědne, byl by hořký. Smícháme se zkaramelizovaným Salkem a se základní směsí, a necháme přes noc uležet v lednici. Druhý den kokos scedíme. Likér vlijeme do čisté lahve. Vyluhovaný opražený kokos nevyhazujeme, ale použijeme třeba do buchet. Krok 9: Banánový likér:
Do hrnce dáme mléko, cukr, žloutky a oba pudinkové prášky. Metličkou rozšleháme a na mírném stupni, za stálého míchání, přivedeme k varu. Mícháme důkladně, aby se při vaření nevytvořily hrudky. Směs za stálého míchání povaříme do zhoustnutí cca 2 minuty. Odstavíme. K částečně vychladlé směsi přilijeme Salko a rum. Směs rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a nalijeme do čistých lahví.
Do hrnce dáme mléko, cukr a žloutky. Metličkou dobře rozšleháme a na mírném stupni, za stálého míchání, přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a po částečném vychladnutí vmícháme Salko a rum. Nalijeme do čistých lahví a uložíme v chladu. Krok 2: Vanilkový likér:
Do hrnce dáme mléko, cukr a žloutky. Metličkou dobře rozšleháme a na mírném stupni, za stálého míchání, přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a po částečném vychladnutí vmícháme Salko, rum a vanilkové cukry. Nalijeme do čistých lahví a uložíme v chladu. Krok 3: Kávový likér:
V trošce horké vody rozmícháme instantní kávu. Množství kávy zvolíme podle toho, jak silnou kávovou příchuť chceme (3 lžičky pro slabou příchuť, 6 lžiček pro silnou). Rozpuštěnou kávu vmícháme do základní směsi (bod 1). Likér nalijeme do čisté lahve a dáme vychladit. Krok 4: Čokoládový likér:
Ve vodní lázni rozpustíme v misce nalámané Ledové kaštany (1 balení pro jemnou čokoládovou příchuť, 2 balení pro výraznou). Vmícháme do základní směsi, nalijeme do čisté lahve a dáme vychladit. Krok 5: Kakaový likér:
Do základní směsi vmícháme tubu Pikaa. Likér nalijeme do čisté lahve a uložíme v chladu. Krok 6: Karamelový likér:
Neotevřenou konzervu Salka dáme na 1-1,5 hodiny vařit do vroucí vody. Konzerva musí být celá pod vodou a průběžně ji otáčíme. Po důkladném vychladnutí ji otevřeme a zkaramelizované Salko vešleháme do základní směsi. Likér nalijeme do čisté lahve a dáme do chladu. Krok 7: Mandlový likér:
Do základní směsi vmícháme pár kapek mandlové esence. Můžeme kombinovat se zkaramelizovaným Salkem, výsledná chuť je ještě lepší. Krok 8: Kokosovo-karamelový likér:
Kokos nasucho opražíme na pánvi. Pozor, ať nezhnědne, byl by hořký. Smícháme se zkaramelizovaným Salkem a se základní směsí, a necháme přes noc uležet v lednici. Druhý den kokos scedíme. Likér vlijeme do čisté lahve. Vyluhovaný opražený kokos nevyhazujeme, ale použijeme třeba do buchet. Krok 9: Banánový likér:
Do hrnce dáme mléko, cukr, žloutky a oba pudinkové prášky. Metličkou rozšleháme a na mírném stupni, za stálého míchání, přivedeme k varu. Mícháme důkladně, aby se při vaření nevytvořily hrudky. Směs za stálého míchání povaříme do zhoustnutí cca 2 minuty. Odstavíme. K částečně vychladlé směsi přilijeme Salko a rum. Směs rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a nalijeme do čistých lahví.
Zveřejněno 6. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vaječný likér 8x jinak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8xo
Moje poznámka
Vaječný likér 8x jinak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8xo
Nejnovější recepty
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Ashelin před 13 minutami
Křenová omáčka
Pavel M před 21 minutami
Kuřecí játra s kukuřicí v rajčatech
Gabi277 před 45 minutami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 1 hodinou
Vepřová játra koloniála Jíry
Olympus před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky (bez vajec)
Cerpes před 1 hodinou
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
LenkaF. před 2 hodinami
Dortová lízátka
ToQua před 2 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
Leni1970 před 2 hodinami
Krkovice na medu a hořčici
michaelatomastikova999 před 2 hodinami
Tématické fráze:
vajecny liker recepty,
vaječný likér,
domácí vaječný liker ze salka,
vaječný likér recept,
vaječný likér ze salka,
domácí vaječňák ze salka,
vaječný likér bez alkoholu,
vaječný likér ze salka recept,
domácí vaječný likér,
recept na vaječný likér,
vajecny liker z pudinku,
vaječný likér pro děti,
recept vaječný likér,
recept na domaci vajecny liker,
vajecny liker domaci,
karamelový vaječný koňak,
jak vyrobit vaječný liker,
domácí vaječný liker z pudinku,
kakaový likér,
vaječný koňak ze slivovice
Suroviny:
mléko plnotučné,
rum,
žloutek,
salko,
cukr moučkový,
mléko plnotučné,
rum,
žloutek,
salko,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
káva instantní,
tyčinka ledové kaštany,
pikao,
salko,
esence mandlová,
salko,
kokos strouhaný,
salko,
mléko plnotučné,
rum,
žloutek,
salko,
cukr moučkový,
pudinkový prášek
Komentáře (28)
PROSIM VAS, AKA JE TRVANLIVOST TOHTO LIKERU? DAKUJEM