Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 187 kJ / 1 957 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 147,98 g |
| Tuky | 87,31 g |
| Vláknina | 41,63 g |
| Cholesterol | 439 mg |
| Sodík | 7,55 g |
| Sůl | 18,60 g |
| Sacharidy | 114,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm.
Krok 2: Do hrnce se silným dnem dáme sádlo a slaninu nakrájenou na jemno, cibuli nakrájenou na kostičky a smažíme cca 5 minut.
Krok 3: Pak hrnec odstavíme a přidáme maso a mletou papriku. Vše promícháme a hrnec vrátíme zpět na plotnu.
Krok 4: Maso osolíme, přidáme kmín, feferonku a utřený česnek, podlijeme pivem a dusíme cca 30 minut.
Krok 5: Ochutnáme, zda jsou chutě v pořádku a dusíme dalších 30 minut.
Krok 6: Připravíme si zelí i s lákem - je domácí a máme rádi pikantní chuť. Zelí překrájíme.
Krok 7: Letos je zelí poměrně měkké a není třeba vařit v opačném případě se musí uvařit.
Krok 8: Na závěr vaření přidáme kysanou smetanu promíchanou s moukou, zelí a vše důkladně promícháme a necháme jen přejít varem. Guláš je mimořádně chutný a pikantní.
Zveřejněno 30. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLnr
Moje poznámka
Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLnr
Nejnovější recepty
Losos pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Arašídové kytičky
Přidáno před 12 hodinami
Indické květákovo-brokolicové kari
Přidáno před 12 hodinami
Čtverečky s meruňkami
Přidáno před 12 hodinami
Linecké cukroví s nastrouhanými mandlemi
Přidáno před 13 hodinami
Tilápie s tarhoňou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
SkibidiToilet1234 před 47 minutami
Žemlovka s jablky a tvarohem
Ryngle před 59 minutami
Pečená kačena
Kajkajak před 6 hodinami
Mufiny s čokoládou
Soltik před 9 hodinami
Smažený sýr - smažák
radekhk před 9 hodinami
Kadlíkovo kuře na smetaně
Standa Kantry před 10 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
Ellinnka1 před 10 hodinami
Domácí tuňáková pomazánka s pažitkou
vanilj před 11 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Wacor před 11 hodinami
Retro kokosky mojí babičky
dandelion.z před 12 hodinami
Tématické fráze:
perkelt se zelím,
vepřový perkelt,
perklet,
perklet recept,
vepřový perklet,
vepřový perkelt na pivu,
pikantní vepřová perkelt,
perkelt,tokáň,
veprovi perklet,
tokáň perkelt rozdíl,
szekelygulyas.hu,
vepřový perkelt na smetaně,
szekely gulyas.hu,
vepřový perkelt se zelí,
perklet česky,
vepřový guláš s kysaným zelím,
recept na perkelt se zelím,
co je o porkelt,
perkelt z plecka bez smetany,
székely guláš
Suroviny:
plecko vepřové,
slanina,
sádlo,
cibule,
pilsner urquell,
paprika čerstvá červená,
protlak rajčatový,
česnek,
zelí kysané,
mouka hladká,
smetana zakysaná,
kmín celý,
feferonka
Komentáře (17)
Nedochucujú majoránkou, ale majoránom.
Majoránka je po česky.
Želám veľa chuťových zážitkov z maďarskej kuchyne - ja ju tiež milujem.
(Často dochucujú aj majoránkou, príp. aj kôprom! Majú radi kombináciu smotany a kôpru.)