Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 187 kJ / 1 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,98 g |
Tuky | 87,31 g |
Vláknina | 41,63 g |
Cholesterol | 439 mg |
Sodík | 7,55 g |
Sůl | 18,60 g |
Sacharidy | 114,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm.
Krok 2: Do hrnce se silným dnem dáme sádlo a slaninu nakrájenou na jemno, cibuli nakrájenou na kostičky a smažíme cca 5 minut.
Krok 3: Pak hrnec odstavíme a přidáme maso a mletou papriku. Vše promícháme a hrnec vrátíme zpět na plotnu.
Krok 4: Maso osolíme, přidáme kmín, feferonku a utřený česnek, podlijeme pivem a dusíme cca 30 minut.
Krok 5: Ochutnáme, zda jsou chutě v pořádku a dusíme dalších 30 minut.
Krok 6: Připravíme si zelí i s lákem - je domácí a máme rádi pikantní chuť. Zelí překrájíme.
Krok 7: Letos je zelí poměrně měkké a není třeba vařit v opačném případě se musí uvařit.
Krok 8: Na závěr vaření přidáme kysanou smetanu promíchanou s moukou, zelí a vše důkladně promícháme a necháme jen přejít varem. Guláš je mimořádně chutný a pikantní.
Zveřejněno 30. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLnr
Moje poznámka
Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLnr
Nejnovější recepty
Cibulové rizoto z papiňáku
Přidáno před 7 hodinami
Smažená cuketa se salámem
Přidáno před 13 hodinami
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové krokety
Přidáno před 21 hodinami
Hrušková marmeláda
Přidáno 18. 8. 2025 17:03:01
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno 18. 8. 2025 09:06:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 6 hodinami
Nádivka z cukety
Danna před 6 hodinami
Tvarohový koláč z bílé čokolády
JaniceKey před 7 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
kachlicka77 před 7 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
Kristl1980 před 7 hodinami
Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
DitaB před 8 hodinami
Salát s mozzarellou a kuřecím masem
bittmanv před 8 hodinami
Nudle s tvarohem a jablky
brtna před 9 hodinami
Pomazánka ze smažených vajíček
brtna před 9 hodinami
Tapiokový pudink s lesními plody
ha.ry před 9 hodinami
Tématické fráze:
perkelt se zelím,
vepřový perkelt,
perklet,
perklet recept,
vepřový perklet,
vepřový perkelt na pivu,
pikantní vepřová perkelt,
perkelt,tokáň,
veprovi perklet,
tokáň perkelt rozdíl,
szekelygulyas.hu,
vepřový perkelt na smetaně,
szekely gulyas.hu,
vepřový perkelt se zelí,
perklet česky,
vepřový guláš s kysaným zelím,
recept na perkelt se zelím,
co je o porkelt,
perkelt z plecka bez smetany,
székely guláš
Suroviny:
plecko vepřové,
slanina,
sádlo,
cibule,
pilsner urquell,
paprika čerstvá červená,
protlak rajčatový,
česnek,
zelí kysané,
mouka hladká,
smetana zakysaná,
kmín celý,
feferonka
Komentáře (17)
Nedochucujú majoránkou, ale majoránom.
Majoránka je po česky.
Želám veľa chuťových zážitkov z maďarskej kuchyne - ja ju tiež milujem.
(Často dochucujú aj majoránkou, príp. aj kôprom! Majú radi kombináciu smotany a kôpru.)