Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 494 kJ / 1 791 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,78 g |
| Tuky | 178,14 g |
| Vláknina | 12,83 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 3,66 g |
| Sůl | 9,10 g |
| Sacharidy | 31,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka naporcujeme tak, jak nám to vyhovuje.
Krok 2: Čerstvý rozmarýn obereme z větviček a nasekáme na jemno. Kuličky jalovce rozmáčkneme naplocho nožem a lehce nasekáme. Králičí maso prošpikujeme klínky Lopenické slaniny. Prošpikované králičí maso vydatně posolíme, opepříme.
Krok 3: Do tlakového hrnce si dáme rozpustit lžíci sádla a přidáme na hrubé kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, plnotučnou hořčici a opékáme, dokud nám obsah hrnce nezačne zlátnout. Následně přidáme nasekaný rozmarýn a jalovec, bobkový list a nové koření. Necháme provonět a podlijeme vývarem.
Krok 4: Na pánvi si v trošce sádla opečeme ze všech stran porce králíka, aby se nám maso hezky zatáhlo. Takto opečené maso vložíme na orestovanou zeleninu do tlakového hrnce a „tlakujeme“ 30 minut.
Krok 5: Křehounké králičí porce poté velmi opatrně vyjmeme a udržujeme teplé.
Krok 6: Odstraníme bobkové listy a nové koření a teprve poté obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme. Zahušťovat není třeba - provedla to rozmixovaná kořenová zelenina a zakysaná smetana.
Krok 7: Přidáme lžíci másla pro zjemnění a lesk a je hotovo. Dle chuti je možno osolit nebo přisladit. Podáváme s napařeným houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 4. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na divoko se zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AKBB
Moje poznámka
Králík na divoko se zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AKBB
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 12 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 13 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 15 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 16 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 17 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 1 hodinou
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 1 hodinou
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 2 hodinami
Tématické fráze:
králík na divoko,
králík na divoko s omáčkou,
králík recepty na divoko,
králík na divoko recept,
zajíc na divoko,
recepty králík na divoko,
zajíc na divoko recept,
králík na zelenině se smetanou,
králik na divoko recepty,
recept králík na divoko,
svíčková se zakysanou smetanou,
králik na na divoko,
králík recepty,
domácí králík na divoko,
králík na divoko se zeleninou,
kralik nadivoko,
svíčková na divoko,
králík se smetanou,
recept na králíka na divoko,
králik na diviko
Suroviny:
králík,
rozmarýn,
bobkový list,
jalovec,
koření nové koření,
smetana zakysaná,
slanina lopenická,
mrkev,
petržel,
cibule,
bulva celerová,
vývar zeleninový,
sádlo,
sůl,
pepř,
hořčice plnotučná
Komentáře (18)