Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 901 kJ / 1 171 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,41 g |
Tuky | 100,56 g |
Vláknina | 6,62 g |
Cholesterol | 489 mg |
Sodík | 3,49 g |
Sůl | 8,36 g |
Sacharidy | 14,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí prsa naklepeme, osolíme opepříme, potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme špalíček slaniny, špalíček kuřecí šunky, 1/4 okurky, 1/4 cibule a 1/4 vajíčka. Zbytek vajíčka přidáme po uvaření do omáčky.
Krok 2: Ptáčky svineme, zajistíme párátky a zprudka opečeme ze všech stran na slanině a cibuli osmažené dorůžova. Opečené maso zalijeme asi 2 dcl vody a dusíme asi 20 minut.
Krok 3: Hotové ptáčky vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené vajíčko, které nám zbylo. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.
Zveřejněno 13. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ptáček z krůtích prsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7Mg
Moje poznámka
Ptáček z krůtích prsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7Mg
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 6 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 7 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 10 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 11 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 19 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Jarin57 před 52 minutami
Fofr broskvový koláč
Jarda1972 před 1 hodinou
Kuřecí stehna - jedna báseň
Skogfiolens před 1 hodinou
Cuketová buchta
miryg13 před 2 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 4 hodinami
Thajské curry
Trol60 před 4 hodinami
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 4 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 7 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 7 hodinami
Tématické fráze:
ptáčky z krutího masa,
kruti ptacky,
recepty z krutích prsou,
špaňelský ptáček z krůtího masa,
ptáčci z krutího masa,
španělské ptáčky z krůtího masa,
krůtí prsa recept,
krůtí ptáčci,
brostek,
ptáček z krutiho masa,
krútí prsa,
recept z krutich prsou,
co z krutich prsou,
hovězí rýfek,
španělský ptáček z krůtího,
hovězí brostek,
co uvařit z krutích prsou,
skřipec na španělské ptáčky,
španělský ptáčky s krůtího masa video recepty,
krůtí prsa recepty
Suroviny:
prsa krůtí,
hořčice,
slanina vcelku,
cibule,
okurky sterilované,
šunka kuřecí,
vejce,
sůl,
masox,
mouka hladká
Komentáře (31)
Jani,hezky jsi navařila
Na obrázku je podplečí č. 2, ale ono záleží na tom, jak ti to řezník nabourá.
http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/pv/m...
Spagi, myslíš?
rebeka: taky tě miluji!
hezké, Jani.. recept i foto
Povedené a to že moooc