Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pletený závin s jablky a skořicí

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

SKADINKA

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 335 kJ /
3 665 kcal
Bílkoviny77,47 g
Tuky144,89 g
Vláknina31,36 g
Cholesterol 477 mg
Sodík 421 mg
Sůl0,93 g
Sacharidy497,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mléka s cukrem nadrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Zatím smícháme mouku s cukrem a vejci, vmícháme kvásek a zapracujeme vláčné těsto. Necháme v teple hodinu kynout. Krok 2: Vykynuté těsto vyválíme na dva dlouhé obdélníky, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí, cukrem a rozinkami. Krok 3: Po stranách závinu těsto rozřežeme rádýlkem na proužky, které potom střídavé zaplétáme. Hotový závin můžeme potřít vejcem. Pečeme zhruba 30 minut při 180°C.

Zveřejněno 3. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q8X3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q8X3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jj děkuju moc za fotky :-)

Dneska jsem zkoušela ... jen jsem ubrala tuk .. na mne se ho zdálo moc .. dala jsem jen cca polovinu ... a nedělala jsem pletený závin, ale vypadalo to něco jako švýcarky :D ... ale bylo to dobré ...

SKADINKA: určitě lepší, hlavně pro recept - když si dáš do vyhledávače závin, tak ho teď určitě najdeš.

každý si vždy najde něco co mu nesedí :-)

SKADINKA: A je po problému - možná...:-D:-D:-D

lepší? :-)

SKADINKA: Taky mě hned napadlo,že se jedná o závin a ne třeba knedlík,navíc jej takto "pletu" někdy taky,i když z jiného těsta.Na druhou stranu,proč to tam nenapsat?A zrovna u tohoto receptu by byla fotka fajn. :-)

to je vaš nazor :-)

SKADINKA: z názvu receptu určitě ne

pletený zavin jablkový to je jasne :-)

Co pleteného? Tento název si asi nikdo nebude pamatovat, aby závin někdy později našel.

Tématické fráze:
pletený koláč s nutelou, pletený koláč se skořicí, pletenec se skořicí, pletený chléb s nutelou, závin se skořicí, kynutý závin s nutelou, jablkový koláč pleeteny, pletené moučníky, pletený makovec, pletený štrúdl, závin s nutelou, jablkový závin, kynuty pleteny zavin, pleteny jablecny zavin, pletený jablkový závin, čokoládový pletený koláč, pletenec s nutellou, pletený kynutý koláč, pletenec s nutelou, pletený koláč s nutellou

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, lukana, vejce, žloutek, mléko, droždí, cukr, sůl, jablko, skořice, cukr, rozinky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu