Štrachanda z Plzeňska
Štrachanda z Plzeňska je výborné jídlo z brambor,škvarků, uzeného masa a hub. Pokrm z jednoho pekáčku je sytý a velmi vhodný pro chladnější období. Když k němu přidáte sterilované okurky nebo salát z kysaného zelí budete vrnět blahem.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 555 kJ / 850 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,56 g |
Tuky | 38,40 g |
Vláknina | 12,76 g |
Cholesterol | 878 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 2,73 g |
Sacharidy | 65,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrachanda z Plzeňska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJ2n
Moje poznámka
Štrachanda z Plzeňska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJ2n
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 11 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 16 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 17 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 15 minutami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 8 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 10 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 11 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 11 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 11 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 11 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 11 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 14 hodinami
Tématické fráze:
recepty z plzenska,
štracharanda,
jídlo štrachanda,
bramborova štrachanda,
strachanda jidlo,
plzeňsko jidlo,
štrachanda z brambor,
plzeňská uhlířina,
atu plzeňská,
jidla na plzensku,
strahanda,
kuchařka z plzeňska,
štracharanda recept,
šťouchanda recepty,
škrachanda,
plzeňská jídla - štracharanda,
jídla z plzenska,
uhlířina,
štracharanda jídlo,
domaci štrachanda
Suroviny:
brambory,
houby sušené,
maso uzené,
cibule,
česnek,
kmín drcený,
majoránka,
zázvor sušený,
vejce,
smetana ke šlehání,
krupice dětská,
sůl,
sádlo,
strouhanka
Komentáře (31)
Ani nemůžete, protože název nezodpovídá původu.
Možná by bylo lepší ty brambory uvařit den předem a nemusíme čekat, až vychladnou