Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka s bylinkovou vaječnou jíškou

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 192 kJ /
1 002 kcal
Bílkoviny42,12 g
Tuky60,25 g
Vláknina14,79 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 238 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy66,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zahřejeme olej a zasypeme jej krupicí. Mícháme, dokud jíška nezezlátne, pak odstavíme. Krok 2: Vajíčka rozšleháme s nasekanou šalvějí a 1 lžící nasekané petrželky a přidáme k jíšce. Mícháme, až se vejce srazí, zalijeme vývarem a dáme zpátky na plotýnku. Krok 3: Přidáme všechnu zeleninu, houby, česnek a celý libeček. Opepříme, okmínujeme a lehce osolíme. Krok 4: Povaříme, dokud zelenina a houby nezměknou, vyjmeme libeček, vsypeme pažitku s petrželkou a podle chuti ještě osolíme.

TIP: Jarní polévky

Zveřejněno 21. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MKxA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MKxA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborná :-) právě jsem dovařila a pochutnávám si. Místo hub jsem dala 3 brambory :-p Nemá chybu :yes:

Polévku do velkého talíře:yes::yes: a libečku jenom ždibíček;-)

varilamyskakasicku:Já osobně mám libeček taky ráda, mužský ho ale nechtějí.

Děkuji Vám za hezké komentáře:-K:-8

spagetka: Libeček tam dávám jen snítku v celku, tak aby pak někomu nečouhal z koutku:-D:-D:-D

Dani,máš to nejen krásně načančané:-Kale že je to dobrota,tak to vím bezpečně;-):-p:yes:

Ivana Ch: Ivu, bez libečku já ani ránu, nedávám žádné polévkové směsi nebo koření, nevěřím ničemu dnes, dávám jen libeček, sůl, pepř, je to výborná chuť i vůně;-) do polévek, omáček, vývarů:-K

To musí být velmi dobrá polévka, ovšem pro nás jenom s hodně malým kouskem libečku.:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Jitkas: No kdyby to napsala jak radíš nevím, nevím. "Bilinková":-O

Danielko a proč vyndáváš libeček? :-O:-O:-O:-O, jinak miluju tyhle polévky :yes::yes::yes::yes:

Ja bych to nazvala obracene: "Bilinkova polevka se zeleninou a houbami". Neb podle meho, na 6 porci, te zeleniny je tam malo. Tim ovsem nerikam, ze nebude dobra, naopak, bude urcite vyborna, suroviny jsou vsechny OK.

Pěkná je a jistě i moc dobrá:yes:

Tématické fráze:
zeleninova polevka, polévka s vaječnou jíškou, zeleninová polévka recept, polévka z vaječné jíšky, vaječná jíška do polévky, recept na zeleninovou polévku, polévka s drožďovou jíškou, zeleninové polevky, amazon, recepty na zeleninové polévky, polevky zeleninove, jíška s vajíčkem, recepty zeleninove polevky, vaječná jíška, zeleninová polívka na jisce, hustá zeleninová polévka bez jíšky, vaječná snitky do do polévky, bylinky do zelninove polevky, blesková polévka s vaječnou jíškou, recepty na polevky

Suroviny:
vejce, krupice, olej, šalvěj, libeček, mražený hrášek s mrkví, houby sušené, pórek, petrželka, pažitka, česnek, sůl, pepř mletý, kmín mletý, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu