Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilková směs na dva způsoby (na toasty nebo karbanátky)

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie932 kJ /
223 kcal
Bílkoviny15,35 g
Tuky8,06 g
Vláknina13,43 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 116 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy16,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve nakrájíme lilek na drobné kostičky, vložíme do cedníku, osolíme a necháme vypotit, občas protřeseme. Poté osušíme papírovou utěrkou. Krok 2: Hlívu, šunku a sušená rajčata taktéž nakrájíme na kostičky a opečeme na olivovém oleji, osolíme. Vyjmeme, dáme do misky a na oleji opečeme dohněda kostičky lilku, ke konci přidáme posekaný česnek. Krok 3: Vše přendáme do misky, nasekáme bazalku, přimícháme spolu s kostičkami sýru, dosolíme podle potřeby. A máme hotovou směs. Krok 4: 1. Naneseme směs na toasty nebo topinky a zapečeme pod grilem, dokud se sýr neroztaví. Krok 5: 2. A nebo přidáme ke směsi vejce, zahustíme strouhankou a vytvarujeme karbanátky. Posypeme lehce trouhankou a opečeme pozvolna na oleji, případně vložíme na pečící papír, zastříkneme olejem a pečeme v troubě.

Zveřejněno 31. 5. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmW4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmW4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

ulenspiegel 21. 6. 2015 06:48
:-p

Já bych si dala obojí, bodisko veliké posílám :yes::-K

Děkuji všem příznivcům lilku za vaše komentáře:-K

já bych si dala ten toustík.. docela malinkatý by mi stačil..dííík:-D;-):-p:yes::yes:

Jako vždy:yes::yes:

Ha!! Andrea s lilkem!:-D:-)) Už to posílám sama sobě na email!!:-D Díky, jsem ráda za tvé dobroty z lilku;-) V mém případě by to byly kabenátky:-p

Obe verze jsou super..:yes::yes:

Recept stvořený přímo pro mě:yes:

danielle72::-D Ty jsi éro;-)

Lilek odhaluje své neskutečné možnosti, zatímco o Andrejce už je to známo :-D:yes::yes::yes:

Mě by vyhovovaly obě verze;-)jen,kdybych to alespoň pro jednou nemusela připravovat já:-*:-D
Andri,máš to opět za jedna:-K:-p:yes:

Andrejko, u nás se lilek nesetkal nijak s dobrotou, ale myslím, že tato skladba surovin by nám jela a raději těch karbanátků;-) Máš 6.bod:yes:

Netřeba komentáře, pěkné, jako vždy :yes:

Na lilek se chystám už delší dobu a tohle je super inspirace:yes:

Tématické fráze:
smes na karbanatky, smes z lilku, lilkova smes na topinky, lilkové karbenátky, smes na topinky z lilku, karbenátky z lilku, směs na topinky z lilku a rajčat, lilková pěna, karbanatek z lilku, tousty recept, lilek směs, lilkova cuketovy karbanatek, lilek směs na topinky, tartar z lilku, smes z lilku na topinky, karbanátky s lilkem, karbanatek na vic zpusobu, likové karbanátky, směs s lilkem, směs na toasty pečené v troubě

Suroviny:
lilek, hlíva ústřičná, rajče sušené v oleji, šunka schwarzwaldská, česnek, sýr, bazalka čerstvá, sůl, olej olivový, vejce, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu