Pečený čaj
Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si skvěle pochutnáme, stejně tak i ten, koho jím obdarujeme.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 926 kJ / 4 524 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,00 g |
| Tuky | 8,04 g |
| Vláknina | 85,48 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 88 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 926,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Větší ovoce nakrájíme na kostičky, i oloupaný citron, a vložíme do pekáče. Přidáme všechno ostatní drobné ovoce, posypeme cukrem. Nakonec přidáme všechno koření a dobře promícháme.
Krok 2: Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180-200 °C po dobu přibližně 30 minut. Během pečení směs asi dvakrát promícháme.
Krok 3: Hned po upečení přidáme rum a rychle promícháme.
Krok 4: Naplníme do čistých skleniček, okraje skleniček otřeme, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru jako marmeládu.
Zveřejněno 5. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený čaj
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrN7
Moje poznámka
Pečený čaj
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrN7
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 15 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 15 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 16 minutami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 22 minutami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 1 hodinou
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 1 hodinou
Mila kuličky
Marule před 1 hodinou
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 2 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 3 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 21 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 21 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 21 hodinami
Tématické fráze:
pečený čaj,
pečený čaj recept,
recept na pečený čaj,
pečený čaj top recepty,
pečený čaj v troubě,
pečeny čaj vyroba,
jak udělat pečený čaj,
recept pečený čaj,
pečený čaj z jablek,
jak se dělá pečený čaj,
pečený čaj se švestkami,
pečený čaj nejlepší recept,
pečený čaj z červeného rybízu,
peceny caj navod,
výroba pečeného čaje,
jak vyrobit pečený čaj,
pečící čaj,
peceny caj recepty,
recepty pečený čaj,
recepty na pečený čaj
Suroviny:
rybíz,
ovoce,
cukr,
skořice,
badyán,
koření hřebíček,
citron,
rum
Komentáře (217)
Krásné Vánoce všem a děkuji za bezva receptík
Dana:dneska jsem v Pomalém hrnci čaj dělala ale mám svůj recept
Ať se podaří
Takhle zavařuji úplně vše (kompoty, pečené čaje, džemy a nikdy se nic nezkazilo)
NO A DÁVALA SEM SI TAM OVOCE S MRAZÁKU CO JSEM SI ZAMRAZILA DŘÍV.
JE PRAVDA,ŽE JEDNÉ VÁRCE MÁM MÍŇ ŠŤÁVY ALE VŮBEC TO NEVADÍ!
PŘÍŠTÍ ROK SI NA TO BUDU MYSLET A ZAMRAZÍM SI VÍCE DRUHŮ OVOCE,ABYCH MOHLA KOMBINOVAT.
Myslím tedy jestli se má veškerá šťáva z ovoce vypéct nebo jestli tam má nějaká zbýt. Když to budu péct krátce, tak se to podle všeho má tendenci kazit, když dlouho, tak je z toho pak marmeláda protože se ovoce rozvaří, nebo rozpeče? 30 minut je v tomto případě zavádějící, protože každé ovoce má jiný obsah vody a tudíž doba pečení musí být jiná. Proto bych ráda znala, jaký má být obsah zbytkové šťávy na konci úpravy.
Chci zkusit citrusy s jablky, hruškami a švestkami. Na ostatní ovoce už je trochu po sezoně a připadá mi hloupé kupovat mražené nebo drahé v obchodě. Dá se použít i ananas? Jestli nemá moc houževnatou dužinu po vypečení?
Když Ti nechutná, nepij.
Dám vědět.
pro velký uspěch koluje dál.Tento čaj pije s oblibou i můj přitel,,jen někdy nechá v hrnku ovoce,ale to vůbec nevadí,protože si na něm pak pochutnám já