Křupavé okurky bez zavařování
Na zavařování okurek existuje spousta receptů, většina je však pracná. Tento způsob zavařování je na čas méně náročný a hlavně není potřeba zavařovací hrnec, který v mnoha domácnostech možná i chybí.
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé okurky bez zavařování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKkQ
Moje poznámka
Křupavé okurky bez zavařování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKkQ
Nejnovější recepty
Minimuffinky
Přidáno před 4 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 9 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 2 hodinami
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 3 hodinami
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 3 hodinami
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 4 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 4 hodinami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 4 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 5 hodinami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 5 hodinami
Ovocný jogurťák
danila před 6 hodinami
Tématické fráze:
zavarovani okurek,
nakládané okurky bez zavařování,
zavařujeme okurky,
okurky bez sterilizace,
sterilizace okurek,
deko na zavarovani,
recept na zavařování okurek,
zavařovani okurek recept,
deko na okurky,
zakalené okurky,
zavařování okurek bez sterilizace,
zavařování okurek deko,
nakladane okurky bez sterilizace,
rychlokvašky z deka,
nakládačky bez zavařování,
deko bez sterilizace,
recepty na zavařování okurek,
okurky nakladačky bez zavařováni,
zavarovani okurek s dekem,
deko steril
Suroviny:
okurky sterilované,
cibule,
mrkev,
kopr,
voda,
ocet,
deko,
sacharin
Komentáře (47)
To listoví prý urychluje (iniciuje) kvašení, no ale mně to tak nepřišlo...
Technická:
Pokuste se vkládat funkční odkazy
https://www.super-bydleni.cz/zavarovani-okurek-vse...
***
Současně s praním nakládačky před nakládáním naložím do lavoru s vodou a nechám asi den, aby se "vydýchaly" a pustily vzduch
Sklo po vymytí nevysouším...
...zato ale vidličkou provedu u každé okurčičky torturu několika vpichy
1 sklenice...0,20 vody
0,085 octa
0,05 cukru
1 malá lžička soli.
a podle toho,kolik mám sklenic,počítám sklenice x recept.nikdy nic nezbyde a je opravcdu dobrý.važí se klasicky.15 min na 85 stupňů a nechet v hrnci tak 10min dojít.vydrží bez pohromy.dobrou chuť.
Tenhle nálev je pro nás bezkonkurenční a každý rok připravuji okolo stovky sklenic. Abych podělila rodinu a aby zbylo do nových
Já nepoužívám sacharin "všude", ale do těchto okurek prostě patří, jinak to nikdy není "ono".
A abych Vás aspoň trochu uklidnila: tyhle okurky jím už od dětství, tedy bezmála půl století, a naposledy jsem byla nemocná před 5ti lety - narazila jsem si záda...
Viz: emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E954