Nálev na okurky od maminky
Téměř každá hospodyňka má svůj vlastní recept na kyselé okurky. Kromě toho nám i obchod nabízí již namíchané směsi koření, ale není nad okurky vyladěné dle vlastní chutě. Třeba vám zachutnají tyhle.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 677 kJ / 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32,02 g |
Sůl | 80,00 g |
Sacharidy | 160,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do čistých vymytých sklenic dáme na dno kolečko cibule a mrkve, snítku kopru a příslušné množství koření.
Krok 2: Omyté okurky narovnáme do připravených sklenic a zalejeme vychladlým nálevem.
Pokud nám nálev zbyde, lze ho uchovat na příště. Krok 3: Na nálev vše vaříme po dobu 15 minut. Pak necháme vychladnout. Krok 4: Naplněné sklenice dobře otřeme a zavíčkujeme. Zavařujeme na 80 °C po dobu 15 minut.
Pokud nám nálev zbyde, lze ho uchovat na příště. Krok 3: Na nálev vše vaříme po dobu 15 minut. Pak necháme vychladnout. Krok 4: Naplněné sklenice dobře otřeme a zavíčkujeme. Zavařujeme na 80 °C po dobu 15 minut.
Zveřejněno 10. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nálev na okurky od maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmE
Moje poznámka
Nálev na okurky od maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmE
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 16 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 16 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 16 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní medová žebra
Alenas23 před 4 hodinami
Bramborová polévka s houbami
martina.mickova88 před 6 hodinami
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 7 hodinami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 7 hodinami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 8 hodinami
Boloňské špagety
Toxic runner před 9 hodinami
Chilli hovězí
Antonausprag před 9 hodinami
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 9 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 11 hodinami
Tématické fráze:
okurkový nálev,
lák na okurky,
nejlepší lák na okurky,
nálev do okurek,
zavařujeme okurky,
zavařování okurek s dekem,
bzenecké okurky,
nálev na láčenky,
cukerín,
okurky láčenky,
lák na okurky recept,
bzenecky nalev,
okurkový lák,
okurky recepty,
nejlepší recepty na okurky,
nejlepší recept na okurky,
nálev,
nálev na okurky bez vaření,
lák na okurky bez vaření,
dia okurky
Suroviny:
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
cukerin,
koření nové koření,
pepř celý,
semínka hořčičná,
bobkový list,
okurka čerstvá,
mrkev,
kopr,
cibule
Komentáře (16)
Si to zkuste, dejte vedle mraveniště roztok z cukru a vedle ze sacharinu. Ani ten hmyz to nesežere (sacharin).... A já si to budu ládovat do sebe?
A já taky zavařuji v myčce. Ten nejdelší program (co mám já 124 min na 70stupňů)