Vepřová kýta po uhersku
Vepřová kýta se hodí na řízky, ale můžeme ji také upéct, třeba po uhersku. Příprava sice zabere více času, ale výsledek bude stát za to. Plátky křehkého šťavnatého masa, pečeného se zeleninou a kořením, zachutnají i náročnějším strávníkům.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 323 kJ / 1 033 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,25 g |
| Tuky | 85,03 g |
| Vláknina | 12,48 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,70 g |
| Sůl | 4,20 g |
| Sacharidy | 51,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas předehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 2: Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle.
Krok 3: Rajčata a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
Krok 4: Slaninu opečeme na sádle, přidáme cibuli, nastrouhanou kořenovou zeleninu a krátce orestujeme.
Krok 5: Poté vložíme maso, oloupaná rajčata a plátky brambor. Přidáme nové koření a cukr. Podlijeme vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí pečeme v troubě při 180 °C přibližně 70 minut.
Krok 6: Během pečení maso poléváme a podléváme tak, abychom měli dostatek šťávy.
Krok 7: Nakonec můžeme šťávu zahustit moukou rozkvedlanou v malém množství studené vody a krátce ji provařit.
Krok 8: Podáváme s různými druhy knedlíků nebo s kuskusem.
Zveřejněno 30. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta po uhersku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jB15
Moje poznámka
Vepřová kýta po uhersku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jB15
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 1 hodinou
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
Denula před 10 minutami
Veka domácí na chlebíčky
lena1403 před 1 hodinou
Brambory na cibulce se zelím
lukadu před 1 hodinou
Langoše z Maďarska
nomia před 1 hodinou
Buchta Rafaelo
Thebes před 1 hodinou
Domácí vánočka
JanaPav před 2 hodinami
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 2 hodinami
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 13 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 14 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 14 hodinami
Tématické fráze:
vepřová kýta recepty,
vepřová kýta,
výborné recepty z vepřové kýty,
recepty z vepřové kýty,
vepřové plátky z kýty,
vepřová kýta recept,
vepřová kýta plátky recepty,
veprova kyta platky,
vepřová kýta recepty pro začátečníky,
maso po uhersku,
vepřové maso po uhersku,
vepřový plátek po uhersku,
vepřové plátky z kýty recept,
vepřová pečeně po uhersku,
vepřová kýta plátky recept,
plátky z vepřové kýty,
uherská vepřová pečeně,
recept na vepřovou kýtu,
vepřová kyta.recept,
recept z veprove kyty
Suroviny:
kýta vepřová,
slanina anglická,
rajče,
brambory,
mrkev,
cibule,
petržel,
celer,
paprika sušená sladká,
koření nové koření,
cukr třtinový,
rozmarýn,
mouka hladká,
pepř mletý,
sůl,
vývar masový,
sádlo
Komentáře (40)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ja osobne som za halušky, tak typické pre maďarskú a uhorskú
(Maďarsko a Slovensko) kuchyňu, ale bez zemiakov.
zeleninu rozmixovala
Přílohu jsme měli vaše vídeňské knedlíky, které jsou jednoduché a luxusní