Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované kuřecí prso s mrkvovým " zelím "

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 397 kJ /
1 051 kcal
Bílkoviny171,51 g
Tuky8,66 g
Vláknina19,68 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 2,57 g
Sůl6,18 g
Sacharidy63,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme marinádu na maso, vyšleháme sójovku s medem a octem, rozdrtíme česnek a nastrouháme najemno zázvor, přisypeme chilli. Krok 2: Maso zlehka osolíme, naložíme do marinády a občas obrátíme. Krok 3: Zatím co se maso marinuje, uvaříme mrkvové zelí. Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a upražíme cibulovou jíšku. Nahrubo nastrouhanou mrkev přidáme k jíšce, promícháme, okmínujeme, osolíme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka. Nakonec dochutíme octem, případně cukrem. Krok 4: Maso vyjmeme z marinády, odstraníme z povrchu česnek se zázvorem a opečeme z obou stran na oleji. Krok 5: Těsně před dopečení přilijeme zbytek marinády a prohřejeme.

Zveřejněno 14. 10. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qozR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qozR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jan Nemec:Díky;-):-K

Je to bašta. :-p;-):yes::yes::yes::-*

Andrejko,
máš skvělé nápady, dokonale zpracované a na pohled k nakousnutí:yes:

ja0411:Jani, díky moc za zprávu a jsem potěšena, že vám chutnalo. Díky:-K

Andrejko,tak jsem vyzkoušela Tvůj recept a chci moc poděkovat:-!Bylo to výborný a rozhodně budu brzy opakovat:-K:yes::-!

planeta:, jarka skrobakova: Dámy, díky moc;-):-K

Krásný recept, moc se mi líbí to mrkvové zelíčko Andrejko. :yes::yes::-p:-p:-K

super,:yes::yes:

Daniella O.:Danielko, zdravím do zámoří:-K Tak to jsem moc ráda, že vyzkoušíš, snad budeš spokojená;-)

Andrejko, tento recept me mimoradne zaujal. Nikdy jsem takto mrkev nedelala. Urcite vyzkousim...;-). Nepreplacane a nenarocne na pripravu. Dekuji :-):-K:-K. Bodik uz leti:yes::yes::yes:

Všem, kterým se recept líbí a našli v něm něco nového, inspirujícího, moc děkuju;-):-K

:-p mňam, to je krásná kombinace:-K:-K

Rád vyzkouším:yes:jindra63@seznam.cz

hanes24::-D

Andrej to se ti zase něco povedlo :yes: V životě by mě nenapadlo takhle upravit mrkev :-) Moc pěkný recept a ta fotka! :yes::-K

|Bod je :yes:Dělám podobně a přece jinak. Peču společně s masem,podlévám hojně červeným nebo bílým, nedávám ocet a kromě kmínu hojně majoránky a čobrice a říkám tomu kuře v mrkvi. Chuť bude velmi podobná.Od té doby co mám cukrovku, tak vynechávám med, dá se to taky. Ať si tomu říkáme každý jak chceme, je to dobrota:yes::yes:
Když dusím samotnou mrkev, musím kořením přerazit její sladkost, aby dostala slaně pikantní chuť (jinak mně to připomene sladkou břečku ze školní jídelny). Ale proti gustu žádný dišputát.:yes::yes::yes: Reaguji, tak dlouze, protože mně by to určitě chutnalo i tak, jak je v recepisu, moje prndy si odmyslete:yes:

A-kucharka-Z:To Vám přece nikdo nebere, vařte si, jak chutná Vám;-)

1974andrea: No vidíte a já mám ráda dušenou mrkev přesně tak, jako Vy mrkvové zelí :-D.

A-kucharka-Z:Já takto ochucuji pouze zeleninu jako přílohové dušené zelí, např. z cukety, kedlubnu, hlávkového zelí nebo dýně. Mrkev dušenou mám ráda jen sladkou její přirozenou chutí;-)

1974andrea: No já právě opravdu naprosto totožně, proto mě to rozsmálo. Řekla jsem si proč ten ozvláštněný název :-)

A-kucharka-Z:Vy děláte dušenou mrkev takhle ochucenou? Já teda ne, nedávám tam kmín ani ocet a ani cibuli;-)

No prostě kuřecí maso napřírodno s dušenou mrkví :-D :-D :-D

1974andrea: mrkvovým zelím predsa...pre mňa neznáme.

magdalenka::-O A čímpak?

Všem děkuju za pročtení receptu a komentíky;-):-K

A zas si ma prekvapila...:-D:yes:

Jejda, to je nádherný receptík, wow:yes::yes::-K;-)

a do pihele tmavýho:-O tys to zas vytunila:-p kvůli tobě budu potřetí večeřet:-//
p.s.mrkvový zelo? co ty nevymyslíš? ;-):yes:

krása nesmírná a musí to být moc dobré :-p:-O:yes:

líbí se mi konzistence mrkve :-) že není jak kaše :-P pochutnal bych si :) :yes:

Tématické fráze:
kureci prsa recepty, jak upravit kuřecí prsa, jak upravit kuřecí stehna se zelím, kuřecí maso s medem, marinované kuřecí prso, marinovana kureci prsa, mrkvové zelí, kuřecí prsa s mrkví, marinované kuřecí prsa, marinovaná kuřecí prsa na medu, kuřecí prso recepty, marinované kuřeci, marinované pečené prso, kureci prsa s mrkvi na medu, plnena kureci prsa naprirodno, jak upravit dietně kuřecí prso, marinovaný kuřecí prsa, pečené kuře s mrkví a zelím, prsa naprirodno, kureci prsa naprirodno

Suroviny:
prsa kuřecí, omáčka sojová, ocet balsamiko, med, česnek, zázvor, chilli, sůl, mrkev, cibule, máslo, mouka hladká, kmín drcený, ocet, cukr, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu