Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bláznivá a rychlá polévka

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 1

2 litry

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie566 kJ /
135 kcal
Bílkoviny5,93 g
Tuky0,58 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 122 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy22,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev a kedlubnu si nastrouháme na slzičkovém struhadle, pórek na půlkolečka a kapustu na malé kousky. Krok 2: Do hrnce dáme olej s máslem, zahřejeme a dáme všechnu připravenou zeleninu s moukou, kterou mírně osmahneme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, dáme Apetito sýr a zeleninovou kostku, necháme vařit. Brzy je vše měkoučké, tak dáme vařenou rýži, pokud dáme nevařenou, přidáme jí zároveň se zeleninou na olej. Krok 3: Převaříme, dochutíme, třeba Vegetou, můžeme ozdobit něčím zeleným a jdeme stolovat.

Zveřejněno 29. 12. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Chtěla jsem nějakou rychlou polévku, tak jsem vytvořila "bláznivou" a překvapila dobrou chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zWA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zWA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept se mi moc líbí, kapusta s rýží -zajímavá kombinace a ještě od Bibinky :yes:
Krom jarní cibulky a rýže nemám nic , musím na nákup. :-D jen ten sýr asi nedám , ještě jsem ho v polévce nejedla ,tak nevím :-O

Snažím se vařit podle sezón a protože giganty už došly skáknul jsem do marketu pro kedlubnu a podruhé ještě pro Apetito které jsem v postupu přehlídl a v surovinách ho neviděl patrně nikdo:-))

Nevím, proč "Bláznivá a rychlá polévka", když jediná bláhovost je cpát do ZELENINOVÉ polévky bujon v kostkách...:-))
Recept jsem úplně nedodržel..., ale i tak to byla chutná polévka:yes:
Jednak jsem na struhadle neslzel, ale co šlo naměsíčkovat jsem naměsíčkoval a co šlo nahranolkovat jsem nahranolkoval. Vedle bujonu jsem nedal ani rýži, ani mouku, ale zato jsem přihodil hrstičku hub a špetičku majoránky a česneku jen tak aby nebyl ani cítit. A kedlubnu jsem dal vařit až nakonec, až když kel vyměkl.
FOTOhttp://www.labuznik.cz/recept/kapustovo-houbovo-kr... :-))

Bibinka: co bych pro tebe neudělala ;-);-);-) a hlavně předběhla jsem jarouška, i když jsem o tom nevěděla, chááááááá :-D:-D:-D;-);-);-). Jinak, když máš příděl penízovky, písnu ti do SZ recept, ju? a to na Vánoční polévku a na penízovkovou omeletu z rodinného stříbra:-p:-p:-p:-p

spagetka:Ladi, díky za opravu;-)

jarda Kadic: Jaroušku, bože, já na ní úplně zapomněla, ale na svátky budu dělat hovězí s játrovými knedlíčkami, tak tam nějakou hodím-slibuji. Včera jsem Penízovky na zahradě obešla a stále je co brát...;-)

spagetka: já byl líný psát druhý komentik;-)

jarda Kadic:teď jsi mě vyděsil, že jsem přehlédla něco, co chybí v surovinách nebo postupu. Janinka ti odpoví, že neměli na penízovku chuť:-D:-D:-D

spagetka: no jo,byl jsem o pár sekund pomalejší:-D:-D:-D:-D A kde je Penízovka:-?;-);-);-);-);-)

jarda Kadic: jaroušku, pozdě, viz můj komentík ;-);-):-D:-D, ale zas uznávám, že jsi všímavý :yes::yes::yes::yes:

V názvu ti vypadlo“Z“;-)

Jani, takže mohu opravit název na "bláznivou" - viz Poznámka?? Uteklo ti "z", ten kdo aktivoval, to přehlédl. Takže opravuju, ty když tak se ozvi :-D:-D:-D. Jo jinak bláznivinu beru ;-);-):-p:-p:yes:

Tématické fráze:
rýchlá polévka, polévka z penízovky, blazniva mrkev, omeleta z penízovky, polevka z penizovek, rychlá polévka recepty, rizoto z penizovky, nejakou rychlou polevku, penízovky recept, vánoční polévka z penízovky, recept polevka penizovka, penizovka recept, polévka z penízovky recept, vánoční rychlá polévka, recept na penizovku polévka, recepty z penízovky, polevka s jatrovými knedlíčkami od ladi, rychlá nevařená polévka, rycjla polevkaz bujonu, skotsky polevka

Suroviny:
kapusta, kedlubna, pórek, mrkev, rýže, vývar zeleninový, sýr apetito, vegeta, olej, máslo, mouka hladká, pepř, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu