Suroviny
Porce: podle jedíků 4 - 5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 715 kJ / 888 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,38 g |
| Tuky | 32,12 g |
| Vláknina | 14,60 g |
| Cholesterol | 441 mg |
| Sodík | 1,10 g |
| Sůl | 2,42 g |
| Sacharidy | 32,70 g |
Postup přípravy
Větší jedlíci k bigosu přikusují chléb.
Zveřejněno 19. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bigos v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rnnz
Moje poznámka
Bigos v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rnnz
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 16 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 16 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
Tamarilka před 24 minutami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 37 minutami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 51 minutami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 57 minutami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 1 hodinou
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 1 hodinou
Mila kuličky
Marule před 2 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 3 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 4 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 21 hodinami
Tématické fráze:
recepty v pomalém hrnci,
pomalý hrnec recepty,
bigos,
zkušenosti s pomalým hrncem,
jak uvařit bigus,
plecko recepty bigos,
bigus,
bigos nejlepší recept,
bigos z pomaleho hrnce,
bigos podle tadeusza,
bigos v ph,
recept z pomalém hrnci,
ph recept bigos,
moučníky v pomalém hrnci,
recept plný hrnec,
bigos podle pana tadeusza,
cerstve zeli v pomalém hrnci,
pomalý hrnec recepty moučníky,
pomalý hrnec t recepty,
který je nejlepší pomalý hrnec
Suroviny:
zelí,
zelí hlávkové,
klobása,
maso králičí,
skelet kuřecí,
kotleta vepřová,
houby sušené,
cibule,
víno červené,
sádlo,
škvarky,
koření,
koření oregáno,
pepř,
kmín drcený,
paprika sušená uzená,
paprika sušená pálivá
Komentáře (47)
Ale to si pochutnáte
Je to opravdu vynikající.Pomalila jsem nakonec 5 hodin na high, protože to moje prasátko, ze kterého byla kotleta a plec, pravděpodobně trénovalo jako sparingpartner Železníka na Velkou pardubickou.Cibuli, maso i klobásku jsem opekla a oproti koření v rcp jsem přidala bobk. list a vynechala oregano.S klidným svědomím přidávám třináctý bod.
Foto přidáno, snad neurazí
Samozřejmě klidně smažu
poměr masa mám jiný(do podobných jsem přidala "Bigos pana Tadeusza" je to téměř identický rp s mým, který mám od ségry), ráno je hotovo, jen oproti špagetce, jsem všechno ještě před uložením do PH opekla na pánvi v pořadí vepřové, uzené, uzený bok a klobása. Zelí dávám hned.
Ať se daří a ať chutná!! Budu ho dělat zítra
Jinak gratulace a řeknu Ti, že pomalíš pěkně
Nechtěla bych to zkazit.
Moc hezké jídlo a velmi vydařené foto, což musí být u podobného typu jídla těžké
Hrnec mám od jara a u nás dost často "jede"
Špagetko, díky za inspiraci
senky: určitě pečivo je pečivo. Já teda ne, pro mě je to tak dost, ale mladý si dají a muž taky
Anna Kocikova: šťávy mám dost, nedala jsem na talíř víc, kvůli fotce
Jinak děkuju, je to bašta.
Bigos vždy vařívala teta Hermínka v Polsku,když jsme jako malí za ni jezdívali na kousek prázdnin.Tenkrát sice ještě PH neexistoval i těch druhů masa bylo o něco méně,ale teta i když byla nevidomá se vždy do chutí nádherně trefila