Pohanka na různý způsob
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a esenciální aminokyseliny. Pohanka se dá připravit na různé způsoby, hlavně ve slané verzi. Ale dá se připravit i jako sladké jídlo.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 958 kJ / 3 336 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,62 g |
Tuky | 123,57 g |
Vláknina | 99,46 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 425,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanka na různý způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PQEz
Moje poznámka
Pohanka na různý způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PQEz
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 18 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 35 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 5 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 6 hodinami
Tématické fráze:
pohanka na sladko,
pohanka jako příloha,
pohanka na slano,
úprava pohanky,
pohanka recepty,
pohanka recepty na sladko,
jak varit pohanku,
pohanka jako příloha recepty,
recepty pohanka na sladko,
pohanka jak vařit,
pohanka jako příloha recept,
jak upravit pohanku,
pohanka recepty jak vařit,
zapečená pohanka na sladko,
jak se vari pohanka,
pohanka jako příloha k masu,
pohanka s houbami,
pohanka se švestkami,
pohanka,
jídla z pohanky
Suroviny:
pohanka,
sádlo,
sůl,
houby,
máslo,
česnek,
omáčka sojová,
sýr strouhaný,
brambory,
houby,
máslo,
česnek,
omáčka sojová,
majoránka,
sýr strouhaný,
sádlo,
cibule,
sádlo,
bůček uzený,
máslo,
cukr,
borůvky
Komentáře (25)
https://www.rawmarket.cz/obiloviny/pohanka
Terezko,vím že spousta lidí dnes vaří pohanku tak jako Ty aby byl zachován rutin proto jsem dala do poznámky,že se vaří takto v naší rodině
Pohánku milujeme, je to to najlepšie, čo pre svoje cievy môžeme urobiť
Na internetu i na obalu pohanky jsem se dočetla, že se má vařit maximálně minutu (a že se nesmí slévat!) a pak nechat cca 20 minut dojít. Tím se zabrání zbytečným ztrátám rutinu a dalších prospěšných látek, které obsahuje. Píšu to jako tip pro ty, kteří by z pohanky chtěli vytěžit maximum