Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené lilkové závitky

Zapečené lilkové závitky jsou pochoutkou, která potěší všechny milovníky středomořské kuchyně. Tenké plátky lilku jsou plněny slanými ančovičkami, šťavnatou šunkou a výrazným balkánským sýrem, poté jsou pečeny dozlatova, aby se chutě prolnuly.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 103 kJ /
3 849 kcal
Bílkoviny365,04 g
Tuky252,73 g
Vláknina9,87 g
Cholesterol 800 mg
Sodík 47,60 g
Sůl118,90 g
Sacharidy25,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve nakrájíme lilek na plátky cca 1 cm široké. Osolíme a necháme vypotit, poté osušíme papírovými utěrkami. "Patky" a případné odřezky nakrájíme na malé kostičky, zrovna tak rajčata a cibuli. Krok 2: Plátky lilku vložíme do trouby buď na pečicí papír nebo pekáček, v tom případě je lehce potřeme olejem. Opečeme tak, aby změkly, nemusí být doslova opečené. Krok 3: Na oleji zesklovatíme cibuli, posekaný česnek, ančovičky a kapary, přihodíme kostičky lilku, restujeme a přidáme rajčata a rajčatový protlak, osolíme. Chvilku necháme povařit a vmícháme bazalku. Odstavíme. Krok 4: Na opečené plátky lilku položíme šunku, potřeme směsí tak, abychom mohli závitek smotat a ještě posypeme kostičkami balkánského sýru. Svineme a naskládáme do pekáčku. Zbytek směsi dáme kolem závitků a malinko podlijeme vodou. Krok 5: Dáme do trouby rozpálené na 200 °C a před koncem zapečení poklademe plátky mozzarelly.

TIP: Top 7: Zapečené pokrmy - oblíbené recepty

Zveřejněno 2. 7. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené lilkové závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KkER

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené lilkové závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KkER

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dana:Dano, jsem ráda, že chutnalo a díky za vyzkoušení;-)

Neskutečná dobrota.Neměla jsem kapary, ale i tak to nemělo chybu.Ta omáčka je vynikající.Děkuji za recept.Ať se inadále daří dalši dobrůtky.

cihi.s:Určitě by to šlo;-)

:-p myslíte že by to šlo i s cuketou?

tak to teda vypada dost luxusne zvlast na letni veceri, vyrazim na nakup!!;-)

Taková jídla mám moc ráda:-p Lilek i ostatní suroviny určitě společně chodily do jednoho kruhu na "vysoké kulinářské;-)". Určitě výborné:-*:-*:-*:-*:yes:

lubinka:Stačí tak 20 minut, až začne omáčka okolo probublávat. Pak dát sýr a nechat rozpustit.;-)

Moc vám všem děkuji:-K

Vyzerá to skvostne, Andrejka.:yes:

tak to je něco :yes:

prosím jak dlouho to necháváte v troubě zapéct ?:-?

:yes: výborný baklažán :-D Dala by som si :yes:

Lilek já moooc ráda:-!:-p:-p:yes:

to musí být výborný...:-p

Tématické fráze:
lilkove zavitky, závitky z lilku, lilkové závitky s fetou, lilkový závitek, závitek z lilku, lilek zavitky, zavitek lilek feta, vepřove zapečene toskanskou směsi, zapečený lilek - závitky, lilek-závitky, lilkové rolky, zapečené lilkové rolky, zapekane lilkove zavitky, cuketové závitky zapečené s v rajčatové omáčce, recept rolky lilek, závitky s lilkem, lilkovy pekacek, zapečené lilkové rolky se zeleninou, plněné mangoldové závitky zapečené, kapustové závitky zapece v troube

Suroviny:
lilek, šunka schwarzwaldská, sýr mozzarella, sýr balkánský, rajče, cibule, česnek, ančovičky v oleji, kapary, protlak rajčatový, bazalka čerstvá, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu