Suroviny pro 60
60
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 88 396 kJ / 21 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 487,30 g |
Tuky | 894,46 g |
Vláknina | 177,40 g |
Cholesterol | 3,59 g |
Sodík | 9,30 g |
Sůl | 22,79 g |
Sacharidy | 2 693,36 g |
Postup přípravy
Zpracujeme těsto a na závěr do něj po částech zapracujeme vlažné roztopené tuky. Těsto vypracujeme, až je hladké a necháme kynout.
Po vykynutí propracujeme a necháme 15 minut kynout.
Pak znovu propracujeme a 15 minut necháme kynout. Krok 4: Uždibujeme těsto a dlaněmi tvarujeme kuličky které necháme na vále krátce kynout.
Z těsta tvoříme placičky, zabalíme do nich náplně a dobře uzavřeme.
Klademe na pečící papír na plechu švem dolů (povidlové švem nahoru) a necháme ještě chvilku kynout. Pak těsto s náplní zploštíme do tvaru koláčků a potřeme vejcem.
Do středu koláčku dáme kuličku z posypky a kolem klademe z posypky vytvořené „okvětní lístky“ do tvaru kytičky.
Plný plech dáme do trouby vyhřáté na 190˚C a pečeme 15-20 minut dozlatova.
Zveřejněno 11. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hlučínské koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77MA
Moje poznámka
Hlučínské koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77MA
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 5 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 14 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 12 minutami
Kapr na zelenině
Blofas před 1 hodinou
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 2 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 3 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 3 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 4 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 4 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 5 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 5 hodinami
Tématické fráze:
recept na kolace,
hlučínské koláčky,
čím zahustit povidla,
hlučinske kynute kolače,
posypka na hlucinske kolace,
koláče recept,
slavnostní koláč,
slavnostní kolače,
kolace,
jak se dělají koláče,
prajzké koláče,
hlučinské koláč s tvarohem,
hlučínské koláče na plech,
hlušínské koláče,
čím zahustit jablková povidla,
drobenka na hlučínské koláče,
svatebni kolacky hlucinske,
jak zahustit povidla,
hlucinska posypka,
slavnostní koláčky
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr krupice,
máslo,
sádlo,
olej,
droždí,
sůl,
mléko,
žloutek,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
tvaroh,
cukr moučkový,
žloutek,
rozinky,
sůl,
kůra citronová,
máslo,
mák mletý,
mléko,
cukr,
rozinky,
sůl,
kůra citronová,
skořice,
máslo,
rum,
piškoty,
povidla švestková,
cukr krystal,
sůl,
máslo,
rum,
perník
Komentáře (25)
Ale to hledání to mi dalo zabrat, sem snad kvůli tomu aj nespala
pak jsem teda dělala z drobenky už jenom kostičky, protože to správné zdobení mi prostě nešlo.
Jenom mne ještě zajímá - proč se ten vlahý tuk dává až do téměř vypracovaného těsta? To jsem nepochopila. Já ho tam prskla hned - všechno dohromady do pekárny.