Paštika z kuřecích jater
Poctivá kuřecí paštika vypadá a chutná úžasně, přitom není vůbec složité jí připravit doma. Dobře dochucená a připravená do ozdobné skleničky se může stát i výborným jedlým dárkem při nějaké sváteční příležitosti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 597 kJ / 3 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,79 g |
Tuky | 315,25 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 5,81 g |
Sodík | 785 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 44,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Na oleji zpěníme cibuli, drcený česnek, přidáme očištěná játra, lístky tymiánu a 100 ml smetany.
Krok 3: Dusíme, dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří.
Krok 4: Ochutíme solí, pepřem, případně kořením a společně s máslem o pokojové teplotě a zbývající smetanou rozmixujeme.
Krok 5: Dáme do formy na srnčí hřbet a necháme v lednici vychladit, nejlépe do druhého dne. Servírujeme s brusinkami.
Zveřejněno 3. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jvv
Moje poznámka
Paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jvv
Nejnovější recepty
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Paštičky z listového těsta s jablíčky
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvacetiminutový švestkový koláč
JanieR před 26 minutami
Chutné vafle
Andredka před 8 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 11 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 11 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 12 hodinami
Valašské frgály
suneno před 13 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
vanilj před 13 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
domácí paštika recepty,
nejlepší játrová domácí paštika z kurecich jater,
kuřecí játrová paštika,
jatrová paštika kluci v akci,
paštika recept,
drůbeží játrová paštika,
kuřecí játrová domácí paštika recepty,
recept na pastiku,
domácí játrová paštika z kuřecích jater recepty,
játrová paštika z drubežích jater,
nejlepší játrová domácí paštika,
kuřecí játrová paštika recept,
játrová paštika recept prostřeno,
paštika,
kluci v akci domácí paštika,
drubezi pastika,
drůbeží játrová paštika recept,
domácí drůbeží játrová paštika,
domácí paštika recept,
kuřecí játra paštika
Suroviny:
játra kuřecí,
smetana ke šlehání,
máslo,
cibule,
česnek,
tymián čerstvý,
sůl,
pepř mletý,
koření paštikové,
olej olivový
Komentáře (222)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Každopádně děkuji, díky tomuto receptu jsem se naučila připravovat domácí paštiku. Mnohem lepší než ty z obchodu
A ještě jedna věc. Jak dlouho vydrží v lednici?
No, můžete...
https://www.toprecepty.cz/recept/43062-tradicni-pa...
https://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-k...
Koření skladuji v prachovnici a vydrží v nelednici do až až, a do paštik přidávám někdy sardelku, někdy jádroviny, někdy semínka, někdy sušené (kandované) ovoce, někdy kousky pečeného masa
Ať se dílo podaří! Važte si tohoto receptu, neb je to jeden z nemnoha rcp, kdy se paštéta NEVAŘÍ a když do hotové přihodíte kousky dušených jater, tak nic nepokazíte
Edit:
Aha! Já o koření..., autorka o paštice...
Paštiku dělávám do foroty do mrazáku
Dnes jsem zkoušela uplne prvně a skoro jsem neměla co dat chladit
Dekuji za inspiraci
nikola: smetana se dává při dušení, s tymiánem buď opatrná, je dost výrazný, dej tam málo a protože játra jsou již tepelně upravená, můžeš bez problémů ochutnat a eventuelně přidat podle chuti
Před uložením jsem vyložila terinu Anglickou slaninou a dala na chvilinku do trouby podle rady p.Filipa
Máslo jsem rozehřála,protože bylo z mrazáku a šlo to taky pěkně.
Díky za recept a dávám bodík.
Moc děkuji