Kadlíkovy pečené hříbky
Přinesli jste z lesa plný košík hřibů a přemýšlíte, jaký pokrm z nich rychle vytvořit? Zapečte okořeněné hříbky s kouskem uzeného masa a smetanou, a pochutná si celá rodina. Nejlépe chutnají na opečených toustech.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 236 kJ / 1 490 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,50 g |
Tuky | 75,60 g |
Vláknina | 90,00 g |
Cholesterol | 395 mg |
Sodík | 2,76 g |
Sůl | 6,20 g |
Sacharidy | 51,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzené maso (lalok) nakrájíme na plátky. Houby očistíme a opláchneme, ale nekrájíme, necháme v celku.
Krok 2: Do vyššího pekáčku naskládáme plátky uzeného laloku a na něj vrstvy menších mokrých hub (aby na nich drželo koření). Prosypeme je solí, pepřem, grilovacím kořením a chilli vločkami.
Krok 3: Na poslední vrstvu, kdy houby tvoří v pekáčku již kopeček, znovu přidáme koření. Posypeme i troškou kmínu, zalijeme šlehačkou a dáme do trouby.
Krok 4: Pečeme pomalu a nemícháme. Šlehačka začne vřít a houby pustí opravdu hodně vody.
Krok 5: Až se vypeče skoro všechna tekutina, na chvilku zvýšíme teplotu, aby vše pěkně zezlátlo.
Krok 6: Hotovou směs podáváme na opečených toustech.
Zveřejněno 2. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkovy pečené hříbky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9ok
Moje poznámka
Kadlíkovy pečené hříbky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9ok
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 5 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 8 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 12 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 12 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 2 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 4 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 4 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 5 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 5 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 5 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 7 hodinami
Tématické fráze:
pečené hřiby,
hříbky recept,
pecene hribky,
peceny houby se slehackou,
hříbky se šlehačkou,
hřibky na smetane v troube,
pečené houby se šlehačkou,
recepty s hříbky,
kadlíkovy recepty,
pečené hříbky na pánvi,
houbový pekáček,
hribky na šlehačce,
kadlíkovy houby recepty,
pecene hribky na anglicke slanine a slehacce,
hřiby pečené,
pečené houby,
pečené hříbky na na šlehačce,
dobroty jídlo z hříbků,
houby pecene v troube se šlehačkou,
kadlíkovy houby
Suroviny:
houba hřib,
maso uzené,
smetana ke šlehání,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
koření grilovací,
vločky chilli
Komentáře (41)
No, já to snad vložím jako nový rcp (současně s bramboráky bez brambor paní casinové)
Jeden baklažán jsem oloupal, druhý ne (ve finále to vyšlo nastejno).
Nakrájel jsem je na centimetrové plátky.
V míse jsem je ochutil stejně jako Kadlik: + hrstí rozemnutých sušených hub od loňska.
Uložil na paprikový lalok a pokladl paprikovým podbradkem.
Šlehačka.
...a za 20
Kůžička použitého laloku stačila povolit, sušené houby změknout a jídlo navonět
Znáte tu průpovídku "úplný ananas", která se říká o výjimečném jídle?
Ne?
Tak toto byl úúúplný ananas!
Asi letos už nezopakuji...
Včéééra jsme z lesa dovlíkli 1 (slovy jeden) suchý suchohřib...
Tak mě napadlo, zkusit to z lilku...
Myslíte, že jsem na nějaký naďabil?
No, třeba budu mít zítra větší štěstí..., protože ten paprikový lalok (a bez něho to není to pravé houbové) už mám koupený...
Kadlíku, kde je smetana, tam je zaručená dobrota
A jinak nevím, co se tu řeší. Recept autentický s tím v podobných není, když tu může být 26 (ne-li víc) pudinkových buchet téměř na jedno kopyto, proč by tu nemohly být dvoje pečené houby, navíc každé malinko jiné